Erdogan: Putin vrea să pună capăt războiului cât mai repede

Erdogan: Putin vrea să pună capăt războiului cât mai repede
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rusia și Ucraina au convenit să facă "un schimb de 200 de prizonieri", a declarat, luni seara, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, la televiziunea americană PBS, potrivit France Presse, preluată de Hotnews. "200 de prizonieri vor fi schimbați în curând, în urma unui acord între părți", a declarat șeful statului turc, calificând acest lucru drept un pas înainte "semnificativ" în cadrul conflictului. El nu a dat alte detalii despre acest acord și nici dacă este vorba de civili sau militari.

Erdogan, care s-a întâlnit săptămâna trecută cu Vladimir Putin la Samarkand, în Uzbekistan, a declarat că liderul de la Kremlin "dorește să pună capăt războiului cât mai curând posibil".

Președintele turc, care a reușit să mențină legăturile cu Moscova și Kievul după declanșarea invaziei ruse, s-a oferit în mod regulat să medieze în cadrul conflictului și spune că "trebuie să găsim un acord care să mulțumească pe toată lumea". Dar pentru orice acord de pace între Rusia și Ucraina, "va fi necesară retrocedarea terenurilor ocupate", a insistat Erdogan. Turcia a cerut în mod constant returnarea Crimeei către Ucraina, de la ocuparea acesteia de către Rusia în 2014, a subliniat Erdogan, exprimându-și o preocupare deosebită pentru soarta minorității tătare.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan se află la New York, unde urmează să se adreseze marți Adunării Generale a ONU.

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.