Mii de ruși fug din țară de teamă să nu fie trimiși pe frontul din Ucraina

Mii de ruși fug din țară de teamă să nu fie trimiși pe frontul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rușii continuă să fugă cu disperare de mobilizarea lui Putin pe la aproape toate granițele Rusiei. Recent, autoritățile de frontieră din țări precum Finlanda, Georgia, Kazahstan sau Mongolia s-au plâns de cozi uriașe la granițe. Imaginile din satelit, făcute publice de compania Maxar Technologies, arată cozi kilometrice de mașini la granița Rusiei cu Mongolia.

Cozi uriașe de mașini s-au format la aproape toate vămile terestre ale Rusiei la o zi după anunțul mobilizării parțiale a lui Putin. O săptămână mai târziu, rușii încă fug din țară pe la aproape toate punctele de trecere disponibile.

Unele dintre țările de destinație ale rușilor au reacționat - președintele kazah, în trecut un aliat al lui Putin, a spus că îi va proteja pe cetățenii ruși care fug de război și a condamnat din nou invazia rusească.

Guvernul Finlandei, care se teme că va deveni o țară de tranzit pentru ruși, a anunțat, vineri, că va opri orice rus încearcă să intre în țară cu oviză turistică. Unele excepții din motive umanitare vor fi permise, însă.

Potrivit estimărilor, în mai puțin de o săptămână, 300.000 de persoane ar fi părăsit Rusia.

Citit 897 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.