Război în Ucraina, ziua 223: Ucrainenii au străpuns liniile rusești din sud și continuă ofensiva rapidă din est

Război în Ucraina, ziua 223: Ucrainenii au străpuns liniile rusești din sud și continuă ofensiva rapidă din est
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Forțele ucrainene au străpuns apărarea Rusiei în sudul țării, extinzându-și în același timp ofensiva rapidă în est, recucerind tot mai mult teritoriu în zonele anexate de Moscova și amenințând liniile de aprovizionare a trupelor rusești. Evaluarea de marți dimineață a ministerului britanic al apărării se concentrează și pe recrutarea obișnuită de toamnă din Rusia, scrie presa internațională, potrivit Hotnews.

Astfel, Vladimir Putin a semnat vineri un ordin pentru ciclul de recrutare obișnuit de toamnă, care vizează pregătirea a 120.000 de recruți. Aceștia nu pot, din punct de vedere legal, să fie trimiși în afara Rusiei. Acest ciclu de recrutare nu are legătură cu bărbații încorporați prin ordinul de mobilizare parțială din 21 septembrie 2022.

Ciclul de recrutare va începe la 1 noiembrie, cu o lună mai târziu decât de obicei. Întârzierea începerii ciclului este un indiciu al presiunilor tot mai mari asupra capacității Rusiei de a instrui și echipa un număr mare de noi recruți. Greutățile legate de găzduirea, instruirea, echiparea și desfășurarea personalului mobilizat și recrutat sunt semnificative. Deficiențele din cadrul sistemelor administrative și logistice rusești vor continua să submineze aceste eforturi.

Nvidia iese de pe piața din Rusia

Cel mai mare producător de cipuri din Statele Unite își încetează operațiunile din Rusia, transmite Bloomberg. Nvidia suspendase livrările în Rusia, dar menținuse o prezență acolo „pentru a sprijini angajații și familiile acestora", dar acum „încetează toate activitățile", a anunțat compania. „Toți angajații vor avea opțiunea de a-și continua activitatea în alte țări", a adăugat Nvidia.

Biletele de avion ”doar dus”, la mare căutare în Rusia

Numărul de bilete de avion „doar dus” emise în Rusia a crescut cu 27 la sută în săptămâna în care Vladimir Putin a declarat, pe 21 septembrie, prima mobilizare a țării de după cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit datelor furnizate marți de compania spaniolă ForwardKeys.

Statisticile, care au comparat rezervările din perioada 21-27 septembrie cu cele din săptămâna precedentă, arată că ponderea biletelor „doar dus” a sărit la 73 la sută în săptămâna anunțului, față de 47 la sută în săptămâna precedentă.

Citit 843 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2022 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.