„Păpușa de fier” a lui Putin încearcă să îndulcească o altă posibilă înfrângere a rușilor

„Păpușa de fier” a lui Putin încearcă să îndulcească o altă posibilă înfrângere a rușilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Prezentatoarea TV Olga Skabeeva, supranumită „păpușa de fier” a președintelui Vladimir Putin, încearcă să pregătească telespectatorii canalului Rusia-1 pentru o posibilă înfrângere a trupelor conduse de generalul Serghei Surovikin în regiunea Herson, unde rușii au început să evacueze civilii în urma amenințării unei ofensive puternice a trupelor de la Kiev, relatează Hotnews.

Jurnalista americană Julia Davis, care urmărește televiziunile rusești, remarcă faptul că, în timp ce generalul Surovikin anunță o „situație tensionată” în regiunea Herson, în studioul Olgăi Skabeeva, propagandista Kremlinului încearcă să pregătească opinia publică pentru o nouă înfrângere a rușilor pe frontul din Ucraina.

Potrivit sursei citate, cei mai mulți analiști, inclusiv cei de la ISW și serviciile secrete militare britanice, cred că toate ieșirile publice, inclusiv cea a generalului Armaghedon, așa cum este supranumit noul comandat al trupelor rusești din Ucraina, sunt făcute pentru a pregăti cetățenii ruși pentru o altă înfrângere sub pretextul că viața civililor din Herson este mai importantă și îi evacuează din cauza forțelor ucrainene, care ar plănui un atac asupra unei hidrocentrale ce ar inunda o zonă întinsă din Herson.

În timpul emisiunii, Olga Skabeeva, care pare îngrijorată de situația din Herson, intră în direct cu un jurnalist pro-Kremlin, Alexander Kots, care îi confirmă temerile de la fața locului. „Păpușa de fier” a lui Putin îi cere detalii despre numărul forțelor ucrainene din zonă și despre echipamentul pe care l-ar avea pregăti să îl folosească în regiunea din sudul Ucrainei, dar pare neliniștită din cauza situației civililor.

Kots relatează că „sunt foarte îngrijorați” în privința oamenilor de rând, așa cum s-a întâmplat și la Mariupol, de aceea sunt „evacuați”, deoarece case și blocuri pot fi reconstruite, așa cum s-a întâmplat și în orașul-port cucerit de ruși, susține jurnalistul pro-Kremlin.

Acesta se plânge că de luni întregi trupele Kievului bombardează podul Podul Antonovsky de peste Nipru, pentru a distruge singura cale care aprovizionează forțele rusești din regiunea Herson, în condițiile în care trupele ucrainene sunt de patru ori mai numeroase pe front, afirmă Kots.

Corespondentul de război susține că aceste trupe au fost antrenate în străinătate. în Marea Britanie în concordanță cu standardele NATO, pentru a folosi HIMARS și alte echipamente moderne de luptă, care pun în mare dificultate armata lui Putin.

„Nimeni nu plănuiește capitularea în Herson, probabil că plănuim să îl apărăm, probabil că vor fi bătălii crâncene pentru oraș, în cadrul cărora ucrainenii nu vor ezita să folosească arme în zonele unde sunt civili. Am mai văzut asta în trecut, nu doar în Mariupol, dar și în alte orașe. Același lucru se va întâmpla cu certitudine și în Herson, mai ales că și comandatul Surovikin a spus că se vor folosi arme interzise, cum ar fi cele chimice, sau să inunde zona. Civilii sunt evacuați pentru a minimaliza pierderile de civili”, a spus Kots în emisiunea Olgăi Skabeeva.

În încheierea relatării, jurnalistul a spus că „nu vrea să dea nimănui speranțe”, deoarece în următoarele două luni nu vor fi vești bune de regiunea Herson, precizând că probabil vor fi „ceva pierderi de teritorii”, dar pierderea unei bătălii nu înseamnă pierderea războiului, o concluzie subliniată și în studioul de televiziune, unde se acceptă ideea unei crize în timpul „operațiunii militare speciale”.

Olga Skabeeva afirmă că Rusia se află în război și cu NATO și se întreabă cu amărăciune de ce Moscova a greșit atât de mult crezând că Zelenski nu va cere ajutorul NATO și că alianța militară nord-atlantică nu va ajuta.

Citit 1981 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.