Ucrainenii au construit o dronă care poate ataca Moscova

Ucrainenii au construit o dronă care poate ataca Moscova
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Ukroboronprom, unul dintre cele mai mari conglomerate din industria ucraineană de armament, a anunțat că a finalizat cu succes mai multe testări ale unei drone de atac cu o rază de acțiune de 1.000 de kilometri, relatează Ukrinform, preluată de Hotnews. "Au fost completate cu succes mai multe stadii ale unor teste. În conformitate cu instrucțiunile Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trecem la testarea echipamentelor de blocare a sistemelor de război electronic", a declarat duminică Natalia Sad, purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom. "După ce testăm cu succes drona sub influența echipamentelor de război electronic, sperăm să putem să o testăm în condiții de luptă. Am promis să facem asta până la sfârșitul anului", a adăugat ea.

Pe 17 octombrie, după un atac rusesc cu drone kamikaze, Ukroboronprom a publicat o fotografie cu ceea ce pare structura metalică a prototipului dronei, scriind "Rază: 1.000 de kilometri, încărcătură explozivă: 75 de kilograme. Dezvoltarea este finalizată".

Dacă drona va avea într-adevăr o rază de acțiune de 1.000 de kilometri, ea ar putea fi folosită pentru lovituri împotriva inclusiv a Moscovei, putând de asemenea ataca ținte din regiunile Kazan și Samara.

Citit 2968 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.