Rusia caută importuri vitale în India

Rusia caută importuri vitale în India
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Moscova a trimis Indiei o listă cu peste 500 de produse pentru potențiale livrări, printre care se numără piese pentru mașini, avioane și trenuri, au declarat Reuters patru surse familiare cu această chestiune, în condițiile în care sancțiunile afectează capacitatea Rusiei de a menține în funcțiune industrii vitale. India este dornică să stimuleze comerțul în acest mod, a spus sursa, deoarece încearcă să reducă deficitul comercial în creștere cu Rusia. Cu toate acestea, unele companii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea de a fi afectate de sancțiunile occidentale.

O sursă din sectorul industrial rusesc a declarat că Ministerul Industriei și Comerțului de la Moscova a cerut marilor companii să transmită liste cu materiile prime și echipamentele de care au nevoie. Lista de articole trimisă de ruși, care se întinde pe aproape 14 pagini, include piese pentru motoare auto, precum pistoane, pompe de ulei și bobine de aprindere. Există, de asemenea, cerere pentru bare de protecție, centuri de siguranță și sisteme de infotainment. Pentru avioane și elicoptere, Rusia a solicitat 41 de articole, inclusiv componente ale trenului de aterizare, sisteme de alimentare, aparatură de comunicații și sisteme de stingere a incendiilor, veste de salvare și anvelope de aviație. De asemenea, pe listă au fost incluse materii prime pentru producerea de hârtie, pungi de hârtie și ambalaje de consum și materiale și echipamente pentru producerea de textile, inclusiv fire și coloranți, potrivit documentului analizat de Reuters.

Guvernul premierului Narendra Modi nu s-a alăturat țărilor occidentale în a critica în mod deschis Moscova pentru războiul din Ucraina și a crescut puternic achizițiile de petrol rusesc. În paralel, sancțiunile occidentale au oprit furnizarea unor produse esențiale pentru Rusia. Companiile aeriene se confruntă cu o lipsă acută de piese, deoarece aproape toate avioanele sunt fabricate în străinătate. Componentele pentru mașini sunt, de asemenea, la mare căutare, în condițiile în care producătorii auto mondiali au părăsit piața. Cu toate acestea, unele companii indiene sunt reticente în a exporta în Rusia din cauza temerilor de a fi sancționate de Occident, a lipsei de claritate în ceea ce privește plățile și a provocărilor legate de asigurarea asigurărilor.

Sursa foto: NBC

Citit 2206 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2022 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.