Nou atac rusesc asupra Kievului. Instalații de infrastructură, lovite de rachete balistice, greu detectabile, potrivit ucrainenilor
Foto: Foto: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Nou atac rusesc asupra Kievului. Instalații de infrastructură, lovite de rachete balistice, greu detectabile, potrivit ucrainenilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un atac cu rachete rusești a vizat sâmbătă dimineața infrastructuri esențiale din Kiev, iar explozii au răsunat în cartierul Dniprovskiy din capitala ucraineană, au declarat un înalt oficial prezidențial și alți oficiali, potrivit hotnews.ro. „Atac cu rachete asupra unor facilități de infrastructură esențială. Detaliile sunt în curs de verificare", a transmis Kyrylo Tymoshenko, director adjunct al biroului președintelui Zelenski. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuriy Ignat, citat de Kyiv Post, a spus că „cel mai probabil, a fost vorba de rachete care au zburat pe o traiectorie balistică dinspre nord. Rachetele balistice sunt dificil de detectat și de doborât pentru noi".

Cel puțin 17 bombardiere strategice rusești ar fi fost ridicate de la sol, potrivit lui Vitali Kim, șeful administrației militare regionale din Nikolaev.

Jurnaliștii Reuters din Kiev au auzit o serie de explozii, înainte ca o sirenă de raid aerian să sune în capitala Ucrainei.

Administrația militară de la Kiev a precizat că o instalație de infrastructură a fost lovită, dar nu a spus care, autoritățile cerându-le locuitorilor să se adăpostească.

Citit 1428 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.