Armistițiul „închipuit” de Putin: zeci de bombardamente în Ucraina în perioada Crăciunului pe rit vechi

Armistițiul „închipuit” de Putin: zeci de bombardamente în Ucraina în perioada Crăciunului pe rit vechi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Potrivit guvernatorilor ucraineni, trupele rusești au continuat atacurile asupra civililor din întreaga Ucraină, în ciuda presupusei încetări a focului de 36 de ore impuse de Kremlin cu ocazia Crăciunului ortodox, transmite The Guardian, citat de Hotnews.

În ultimele 24 de ore au fost raportate atacuri în cel puțin șapte regiuni din estul și sudul Ucrainei, soldate cu cel puțin trei morți și 14 răniți, relatează Kyiv Independent.

Trupele rusești au bombardat vineri de 39 de ori regiunea Herson din sudul țării. Clădiri rezidențiale și o clădire unei unități de pompieri au fost ținta unor atacuri în orașul recent eliberat, a declarat sâmbătă guvernatorul Iaroslav Yanushevych pe Telegram.

Un pompier a fost ucis în Herson, iar șapte civili au fost răniți vineri în toate părțile eliberate ale regiunii Herson, a adăugat el.

În estul regiunii Donețk, guvernatorul Pavlo Kirilenko a declarat că doi civili au fost uciși vineri în Bahmut și într-un oraș din apropiere, Krasna Hora. Alte șapte persoane au fost rănite, a adăugat el. Guvernatorul din Harkov, Oleh Siniehubov, a declarat că trupele rusești atacă civilii din regiunea nord-estică. Nu au fost raportate victime, dar clădirile rezidențiale și comerciale au continuat să fie ținta rușilor în timpul presupusei perioade de încetare a focului, mai anunță sursa citată. 

Citit 1193 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 14:00

3 comentarii

  • postat de putin huilo
    Luni, 09 Ianuarie 2023 13:08
    5.12.35.***
    Gogule, sa ma bata mama daca am inteles ce dracu ai vrut sa zici. Greu cu limba romana, maik ales cand iti place sa pupi in coor zdreanta de mama rusie, fie-i numele in veci blestemat. Toti rusii, troli sau sustinatori pe fata, aveti un loc special in iad dupa conflictul asta.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Luni, 09 Ianuarie 2023 02:14
    89.39.81.***
    Pai armistițiul a fost respins de ucrainieni ...
    0
    0
  • postat de GOGU FIROSCOSUL
    Duminică, 08 Ianuarie 2023 10:02
    5.13.237.***
    ASA este poate,dar parca marele strateg Zelinski si altii auu respins armistitiul cand l-a solicitat PUTIN,s-a spus ca Putin foloseste armistitiul doar ca sa-si refaca fortele!!! Chestia asta este ca in bancUL in care un sodat este pus in incurcaturad de majur cu intrebarea daca il doare sau n in co
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.