Forţele ucrainene au respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localităţi din Donbas; morţi şi răniţi

Forţele ucrainene au respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localităţi din Donbas; morţi şi răniţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Unităţi ale forţelor de apărare ucrainene au respins în ultimele 24 de ore atacurile invadatorilor ruşi în perimetrul a 12 aşezări din regiunile Lugansk şi Doneţk, în estul Ucrainei, a informat sâmbătă Statul Major General al armatei ucrainene, citat de agenţia de presă oficială Ukrinform.

Conform Hotnews.ro, ”în ultimele 24 de ore, ocupanţii ruşi au lansat 10 atacuri cu rachete, dintre care unul asupra infrastructurii energetice din Zaporojie (sud) şi 26 de lovituri aeriene, precum şi 81 de tiruri din sisteme de lansare de rachete multiple, în special, asupra unor ţinte civile din oraşul Oceakovo. Există morţi şi răniţi”, menţionează Statul Major într-un comunicat postat pe Facebook.

Există riscul de noi atacuri aeriene şi cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei, avertizează Statul Major ucrainean.

Inamicul continuă să efectueze acţiuni ofensive în direcţiile Bahmut, Avdeevka şi Novopavlovsk, în timp ce se apără în direcţiile Kupiansk, Liman, Zaporojie şi Herson, potrivit înaltului comandament militar ucrainean.

Autorităţile ucrainene au anunţat sâmbătă că un atac rusesc împotriva oraşului Kostiantinivka, din regiunea Doneţk (est) s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin doi răniţi, potrivit EFE. "Trei civili au fost ucişi şi cel puţin doi au fost răniţi într-un atac cu rachetă al ocupanţilor ruşi în această dimineaţă la Kostiantinivka", a raportat Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii aflate sub control parţial prorus, pe contul său Telegram.

”Ruşii au tras asupra unei zone rezidenţiale şi au avariat patru clădiri de apartamente, un hotel, garaje şi maşini civile”, a adăugat el, menţionând că acţiunile de salvare nu au fost încă încheiate.

Potrivit lui, echipe de salvare şi oficiali din poliţie se află la faţa locului pentru a ”documenta cu atenţie încă o crimă a ocupanţilor ruşi”, notează Reuters, citat de Hotnews. 

Citit 1145 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

3 comentarii

  • postat de Un roman
    Joi, 02 Februarie 2023 15:44
    82.76.59.***
    Pentru tine kilerul lu peste sa pare ca e destul de scump, cititu, daca ai avea minime cunostinte de istorie, minime spun, dar esti afara, ai stii ca teritoriile amintite, sunt populate de romani, majoritari si au fost teritorii romanesti, DINTOTDEAUNA, ca sunt acelas neam., ascultai limba ce o vorbesc, dar vezile si naravurile
    Cat despre semnarea rusinosului si umilitorului tratat , la bucuresti, de Constantinescu, sa facut, la presiunea globalistilor masoni, pentru ca romania sa acceada un nato.
    Cand habar nu ai de unsubiect, e de preferat sa taci decat sa te faci de cacao.
    0
    0
  • postat de killer orcs
    Miercuri, 01 Februarie 2023 06:37
    5.12.34.***
    @un roman (analfabet). Mâncați pe nerăsuflate propaganda orcilor, fără sa aveți habar de o minima istorie. Teritoriile alea zici ca le-au luat ca pe lego, habar nu aveți ca teritoriile alea sunt ale Ucrainei în baza unor tratate ratificate inclusiv de la București. Rahatul asta cu "sunt același popor" e alta tâmpenie, uite ca ucrainenii refuza sa se identifice cu un popor care i-a invadat și ii ucide pe capete. Pe cei neajutorați, ca atunci când dau de un ucrainean cu arma în mana lucrurile se complica pt Ivan. Mai gândiți, ca nu e așa scump
    0
    0
  • postat de Un roman
    Luni, 30 Ianuarie 2023 15:27
    82.76.59.***
    A respinge, asa se spune acum cand o ei in freza…a respins….si unii si alti, acelas neam de acaparatori a ce nu le apartine…vezi nordul bucovinei si sudu basarabiei, teritorii romanesti, acaparate de rusi si pasate ucrainei, ACELAS NEAM, ACELEAS NARAVURI.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.