Presa rusă: „Zeci de sabotori ucraineni au atacat două localități din Rusia”

Presa rusă: „Zeci de sabotori ucraineni au atacat două localități din Rusia”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Agențiile de presă ale Moscovei, dar și alte mari publicații rusești scriu că un "grup de sabotori" ucraineni s-a infiltrat în regiunea rusă Briansk și a luat ostatici, iar forțele FSB, Rosgvardia și ale armatei au intrat în luptă cu "sabotorii".

De precizat că pe agențiile de presă ale Kremlinului, dar și în alte ziare, aceasta era principala știre a zilei de joi, comentează Hotnews.

"Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele. Soldații din Rosgvardia au intrat în luptă cu militanții", a afirmat TASS, citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate rusești. Citând serviciile locale de urgență, agenția de știri RIA a scris că mai multe persoane au fost luate ostatice într-un magazin din satul Lubechanye, la mai puțin de un kilometru de granița Rusiei cu Ucraina. Anterior, un oficial regional rus declarase că un "grup de sabotaj" ucrainean a împușcat și ucis o persoană după ce a trecut în Rusia din Ucraina.

Agenția Reuters amintește că Rusia a mai acuzat în trecut infiltrarea de sabotori ucraineni în Briansk. În decembrie, FSB a susținut că un "grup de sabotaj" ucrainean format din patru persoane a fost "lichidat" în timp ce încerca să intre în Briansk.

Vladimir Putin a calificat incidentul drept un "act terorist", afirmând că atacatorii au tras asupra unei mașini civile, deși văzuseră că în ea se aflau copii, transmite Ria Novosti. Putin și-a anulat o vizită pe care trebuia să o facă în Stavropol, "din cauza situației din regiunea Briansk", a declarat Dmitri Peskov, potrivit RIA Novosti.

Cele două sate din regiunea rusă Briansk despre care Moscova spune că au fost atacate de "sabotori ucraineni" sunt foarte aproape de frontiera dintre cele două țări. Oliver Carroll, corespondent al The Economist, scrie pe Twitter că "incursiunea grupului de diversiune ucrainean în Briansk pare, ei bine, un pic trucată". "Uniforme complet curate, interpretări slabe, efecte sonore la comandă. Întrebarea este pentru ce este folosit (incidentul)", a adăugat Carroll.

Pe Telegram și Twitter a apărut un clip video al unui "Corp de Voluntari Ruși" ce susține că sunt în spatele atacului. Mai mulți utilizatori Twitter au remarcat că acest clip cu doi bărbați în echipament imaculat este cel puțin bizar și ar putea indica o operațiune sub steag fals a Rusiei. Pe rețelele de socializare a apărut apoi un nou clip cu "voluntarii ruși" ce ar acționa în regiunea Briansk. În clip, cei doi spun că reprezintă o "armată de liberare" și îndeamnă populația Federației Ruse să lupte împotriva regimului sângeros al lui Putin.

Mihailo Podolyak, un consilier important al lui Zelenski, a spus că "povestea" este o provocare a Moscovei. "Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federația Rusă este o provocare deliberată clasică. Federația Rusă vrea să își sperie poporul pentru a justifica atacul asupra unei alte țări și sărăcia tot mai mare după un an de război. Mișcarea partizanilor din Rusia devine din ce în ce mai puternică și mai agresivă. Temeți-vă de partizanii voștri...", a scris Podolyak, pe Twitter.

Kremlinul a transmis că se iau măsuri pentru a distruge "teroriștii ucraineni" care au organizat atacul transfrontalier. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin primește informări regulate de la agențiile de securitate și de la ministrul Apărării, Serghei Șoigu, cu privire la această situație. Peskov a negat informațiile potrivit cărora Putin ar intenționa să organizeze joi o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate.

Citit 1004 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 20:58

2 comentarii

  • postat de George
    Luni, 06 Martie 2023 05:22
    109.166.130.***
    #marr Și gazoductul s-a bombardat singur, benzinăria din rusia la fel, și depozitul de petrol...nu ? Ficțiune?
    0
    0
  • postat de marr
    Joi, 02 Martie 2023 21:37
    86.124.201.***
    :)))) Inca o poveste de fictiune .
    In curand o sa aflam ca-s veniti de pe Marte .
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.