Rusia le cere „bărbaților adevărați” să meargă la război

Rusia le cere „bărbaților adevărați” să meargă la război
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Armata rusă a lansat o campanie video pentru a convinge mai mulţi soldaţi profesionişti să lupte în Ucraina, provocându-i pe cei interesaţi să demonstreze că sunt "bărbaţi adevăraţi" şi să schimbe ceea ce ea consideră a fi o viaţă civilă monotonă cu câmpul de luptă, potrivit Reuters şi EFE, citate de Digi24.

Anunţul, pe un fundal muzical emoţionant, urmează unui raport al serviciilor de informaţii militare britanice şi al presei ruse, care sugerează că Moscova încearcă să recruteze până la 400.000 de militari profesionişti - pe bază de voluntariat, pentru a-şi consolida forţele în Ucraina. Eroii acestui filmuleţ de 30 de secunde sunt un fost agent de securitate dintr-un supermarket, un instructor de sport şi un şofer de taxi, scrie Agerpres.

"Acesta este genul de apărător la care visai?", se spune în filmuleţ, în primele secunde, arătând un agent de securitate cu un detector de metale, la intrarea într-un supermarket. Apoi, o voce întreabă: "În asta constă puterea ta?", în timp ce în imagine apare un antrenor de la o sală de sport care ajută un client să facă exerciţii cu greutăţi. "Aceasta este oare calea pe care ai dorit s-o alegi?", este întrebat ulterior un taximetrist în timpul serviciului. "Eşti bărbat. Poartă-te ca atare!", se afirmă în înregistrarea video, adresându-se celor trei care îşi imaginează că sunt în uniformă.

Videoclipul îi arată apoi pe cei trei tineri îmbrăcaţi în uniformă, echipaţi şi înarmaţi, mergând cu încetineală prin ceaţă, şi îi cheamă pe ruşi să încheie contracte pentru a servi în armată pentru o remuneraţie de peste 204.000 de ruble pe lună (aproximativ 2.500 de dolari). Filmul publicitar a fost postat pe principalele reţele de socializare din Rusia.

Deşi autorităţile ruse au negat orice planuri de a anunţa noi mobilizări după cea din septembrie anul trecut, când au fost convocaţi peste 300.000 de rezervişti, acestea îşi menţin campaniile de recrutare regulată pentru serviciul militar. Mobilizarea parţială din septembrie anul trecut a dus la un exod în masă al tinerilor cu vârsta de înrolare, care nu au dorit să participe la războiul din Ucraina.

În ultimele săptămâni, capitala rusă a fost împânzită de afişe în căutare de soldaţi profesionişti, în care se afirmă că "datoria noastră este să apărăm patria!". Afişele, care spun că armata caută artilerişti, genişti, medici militari, şoferi şi comandanţi de tancuri, promit potenţialilor recruţi "respect, o profesie onorabilă şi un salariu decent".

Rusia, care susţine că desfăşoară în Ucraina o "operaţiune militară specială", nu dezvăluie numărul total al victimelor. Dar până în prezent, până la 43.000 de ruşi ar fi fost ucişi în război, potrivit unei estimări a US Defense Intelligence Agency, recent ajunse în spaţiul public, împreună cu alte documente ale Pentagonului.

Citit 591 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 06:56

1 comentariu

  • postat de din bărbați adevărați...
    Joi, 20 Aprilie 2023 20:35
    104.243.214.***
    sa devina morti adevarati ..ha,ha,ha..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.