Condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a lăsat un bilețel „jignitor” pe mormântul părinților lui Putin

Condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a lăsat un bilețel „jignitor” pe mormântul părinților lui Putin
The Telegraph
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Femeia în vârstă de 60 de ani plasată în arest la domiciliu de autoritățile ruse anul trecut după ce lăsat un bilet „jignitor” pe mormântul părinților președintelui Vladimir Putin și-a aflat joi sentința, ea primind o condamnare cu suspendare, anunță Reuters, citată de Hotnews.

O instanță din Sankt Petersburg a condamnat-o pe Irina Țibaneva la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, ea fiind găsită vinovată de profanarea mormântului părinților președintelui rus. Procurorii ruși ceruseră o sentință de 3 ani cu suspendare.

Femeia, o localnică din Sankt Petersburg, a fost acuzată că pe 6 octombrie 2022 a fost la mormântul părinților lui Putin și a lăsat un mesaj pe care scria: „Părinții maniacului, luați-l la voi, a provocat atâta durere și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un ciudat și un criminal”.

Un paznic a semnalat apariția biletului și a contactat autoritățile. Polițiștii au identificat-o pe Țibaneva la scurt timp după semnalarea faptei, pe baza imaginilor înregistrate de mai multe camere de supraveghere din cimitir.

Femeia nu a încercat să nege fapta, dar polițiștii au făcut un test ADN care a confirmat că hârtia avea urme ale pielii sale, în timp ce o expertiză grafologică a dovedit că pe bilet este scrisul rusoaicei. O expertiză lingvistică a concluzionat de asemenea că nota conținea o „evaluare negativă a președintelui rus Vladimir Putin”.

Ea se afla în arest la domiciliu din data de 14 octombrie a anului trecut.

În fața instanței, Țibaneva a spus că a făcut acest gest pentru că tocmai văzuse o emisiune la TV despre războiul din Ucraina și și-a dat seama „că totul era foarte înfricoșător, totul era foarte trist, că muriseră o mulțime de oameni.”

Tot joi, o altă instanță rusă l-a condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare pe Nikita Tușkanov, un fost profesor care a scris pe rețelele de socializare că explozia ce a avut loc pe Podul Kerci în octombrie anul trecut a fost un „cadoul de ziua lui Putler” și a făcut alte aprecieri negative la adresa președintelui rus.

Citit 1248 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 20:43

2 comentarii

  • postat de Sdeko Svoboda
    Marți, 16 Mai 2023 08:28
    109.166.132.***
    Foarte bine! Trebuia cu executare nu cu suspendare!
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 11 Mai 2023 23:12
    5.13.218.***
    Pai chiar are fatza de ciudat, derbedeu... un GOLAN acum ajuns dement frustrat cam ca pishedeii de la noi.. si HAUR! LEPRE!
    Sau prosti cu pix in mana!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.