Rachete ruseşti au lovit oraşul natal al reprezentanţilor Ucrainei la Eurovision

Rachete ruseşti au lovit oraşul natal al reprezentanţilor Ucrainei la Eurovision
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Rachete ruseşti au lovit oraşul Ternopil, din vestul Ucrainei, de unde este originar duo-ul electro-pop „Tvorchi”, care a reprezentat Ucraina la Eurovision Song Contest, relatează Reuters preluat de HotNews.ro. Atacul a avut loc sâmbătă seara târziu, în timpul finalei competiţiei muzicale.

Autorităţile locale au declarat pe Telegram că au fost lovite depozite aparţinând unor magazine şi unei organizaţii religioase, fiind rănite două persoane.

Melinda Simmons, ambasadorul Marii Britanii la Kiev, i-a lăudat pe „Tvorchi” pentru prestaţia lor de la Eurovision 2023: „Punerea în scenă a fost genială. Şi emoţionantă, deoarece oraşul lor universitar de origine, Ternopil, a fost vizat de rachete ruseşti chiar în această seară”, a scris ea pe Twitter.

Tvorchi au declarat săptămâna aceasta că speră să pună în lumină, prin participarea la Eurovision lupta ţării lor pentru libertate.

Ucraina s-a clasat sâmbătă seara pe un onorabil loc şase.

Citit 723 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2023 11:13

2 comentarii

  • postat de Curiosul….
    Miercuri, 17 Mai 2023 11:40
    84.232.141.***
    Intrebarea mea este, cum de nu au luat trofeul si anul asta…nerecunocatori europenii…orasul lor bombardat…greu de inteles…
    0
    0
  • postat de magis
    Luni, 15 Mai 2023 08:17
    89.121.200.***
    Organizatia religioasa NATO, cumva?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.