Atac în strâmtoarea Kerci - Petrolier rusesc, lovit de drone marine

Atac în strâmtoarea Kerci - Petrolier rusesc, lovit de drone marine
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Un petrolier rus a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci, oprind pentru scurt timp traficul pe podul strategic care leagă Crimeea de Rusia, au indicat sâmbătă media ruse, pe fondul tensiunilor în creştere în Marea Neagră, relatează AFP.

Imagini care circulă pe rețelele de socializare arată momentul în care drona lovește vasul. Nava SIG cântărește 5.000 de tone și se numără printre cele mai bune petroliere din Rusia. Moscova a folosit-o pentru a transporta combustibil în timpul războiului.

A fost construit în 2014 și este deținut de Transpetrochart, care are sediul în Sankt Petersburg. Petrolierul chimic a fost sancționat de SUA pentru furnizarea de combustibil pentru avioane către Siria în 2019.

Nava a fost avariată şi două remorchere au sosit la faţa locului, a indicat agenţia de presă rusă Tass, citând Centrul maritim de salvare. Potrivit sursei citate, nu s-a scurs petrol din nava avariată, care are 11 persoane la bord.

Mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi în timpul atacului, a anunţat pe Telegram Vladimir Rogovun, oficial desemnat de Rusia în regiunea Zaporojie (Ucraina).

Traficul pe podul care leagă peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de Rusia a fost suspendat timp de trei ore, fiind reluat sâmbătă dimineaţa, potrivit centrului de informare rutieră.

Moscova suspectează că ţări occidentale au oferit Kievului tehnologii pentru producţia dronelor acvatice. Prin urmare, potrivit declaraţiilor Ministerului rus al Apărării, în atacurile recente efectuate asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră armata rusă a urmărit să lovească amplasamente unde sunt produse aceste drone.

Citit 889 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 August 2023 12:21

2 comentarii

  • postat de Ivan
    Duminică, 06 August 2023 02:34
    5.13.207.***
    Rusul a lovit infrastructura portuara pentru comerțul cu grâne. Și silozuri de grâne... Ce mincinoși, acum declară că au lovit resorturi de... drone marine. Comunism, teritoriu, imperialism...iata cine striga "lupul" pe vremea lui Ceașcă... cine era de fapt imperialismul!
    0
    0
  • postat de Surprinzător de bine lucrat
    Sâmbătă, 05 August 2023 12:37
    109.166.135.***
    Perfect pentru viața lui Putin....S-a pus cu cine nu trebuia.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.