Kremlinul critică furnizarea de muniții americane cu uraniu sărăcit Ucrainei

Kremlinul critică furnizarea de muniții americane cu uraniu sărăcit Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Kremlinul a criticat joi decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit, capabile să străpungă blindajele, dar controversate din cauza riscurilor toxice pentru soldaţi şi populaţie, transmite AFP, preluată de Agerpres. Utilizarea lor în trecut "a determinat o creştere galopantă" a cancerelor şi, de aceea, este o "veste foarte proastă" pentru care "responsabilitatea va reveni Statelor Unite", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (foto), într-o declaraţie de presă.

Aflat miercuri la Kiev, secretarul de stat american Antony Blinken a făcut public un nou pachet de ajutor de 1 miliard de dolari pentru Ucraina. De la Washington, Pentagonul a precizat că acesta cuprinde şi furnizarea de muniţii de 120 mm cu uraniu sărăcit, destinate tancurilor americane Abrams promise Kievului. Noul pachet de ajutor include şi 5,4 milioane de dolari din active îngheţate aparţinând unor oligarhi ruşi, sumă pe care Washingtonul vrea să o remită Ucrainei pentru a sprijini reintegrarea şi reabilitarea veteranilor de război.

Această decizie a fost "percepută în mod cu totul negativ" la Moscova, a indicat Peskov. Rusia consideră "ilegitimă" orice confiscare de active ruse, "fie ele publice sau private", a subliniat el, promiţând că aceasta va duce, "într-un fel sau altul, la un proces în justiţie".

Citit 960 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2023 18:42

1 comentariu

  • postat de Ruzznacilooooorrrrr.......
    Vineri, 08 Septembrie 2023 02:05
    104.243.214.***
    ati Belit-o !!!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.