Ucraina înrolează și femeile cu studii medicale
Foto: The Washington Post

Ucraina înrolează și femeile cu studii medicale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Toate femeile cu studii medicale - medici, asistente medicale, dentiști, moașe, farmaciste - cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, vor trebui să se înregistreze pentru serviciul militar începând cu 1 octombrie", au declarat Forțele Armate ale Ucrainei, în conformitate cu un decret cu Ministerul ucrainean al Apărării. Eligibilitatea va fi determinată "de diplomă și de locul de muncă efectiv".

"Astfel de femei îndeplinesc serviciul militar pe picior de egalitate cu bărbații. Legislația nu face distincție între femeile și bărbații înrolați în armată", au precizat Forțele Armate. Totodată, aceste femei, ca și bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, vor trebui să rămână în Ucraina, deoarece "pot fi chemate la serviciul militar", potrivit Forțelor Armate, citate de Mediafax.

"Dacă ele (femeile) sunt înscrise în registru, dobândesc statutul de recruți. Iar recruții pleacă în străinătate în conformitate cu ordinea stabilită pentru ei. Adică, dacă există documente separate care dau dreptul la o plecare temporară - atunci da, ele vor putea pleca. Dacă nu, atunci ele, la fel ca bărbații, vor fi limitate în dreptul lor de a pleca", a declarat Fedir Venislavskyi, un membru al Parlamentului ucrainean care face parte din Comitetul pentru Securitate Națională, într-un interviu acordat joi postului de știri ucrainean RBC.

Femeile însărcinate, studenții actuali sau femeile cu anumite afecțiuni medicale vor fi scutite de serviciu.

Citit 1247 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2023 16:47

1 comentariu

  • postat de daan
    Duminică, 10 Septembrie 2023 16:04
    188.24.209.***
    Sansa /durata de de supravetuire a unui soldat ukrainean pe linia frontului (in strategia de atac a armatei ukrainene) este de la 1 zi la 7 zile de la momentul ajungerii pe linia frontului . Cei care apar la TV sunt cei din centre de comanda sau actioneaza artileria HIMARS de la 2-300km de front
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.