Zece morți după ce o dronă a lovit un bloc din Odesa

Zece morți după ce o dronă a lovit un bloc din Odesa
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

O femeie şi un copil de opt luni au fost găsiţi duminică sub dărâmăturile clădirii lovite în noaptea de vineri spre sâmbătă de o dronă rusă la Odesa, ridicând numărul morţilor la zece, au declarat duminică autorităţile ucrainene, scrie AFP, citată de Agerpres. "Acest atac asupra unei clădiri de nouă etaje din oraşul-port de la Marea Neagră a dus la moartea a zece persoane, inclusiv a unei femei găsite în dărâmături şi a unui bebeluş găsit lângă (această) femeie", a deplâns guvernatorul Regiunea Odesa, Oleg Kiper. "Astăzi, Odesa şi regiunea deplâng victimele atacului rusesc", a mai spus Kiper, într-un mesaj separat pe Telegram, invocând "durere mare" pentru "toată Ucraina".

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat în discursul său zilnic "teroarea" rusă, care "ţinteşte exclusiv să distrugă vieţi, să intimideze". În acelaşi timp, el le ceruse încă o dată aliaţilor occidentali ai Kievului să livreze mai rapid muniţie, sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă, pentru a respinge armata rusă. "Întârzierile livrărilor de arme către Ucraina duc, din păcate, la astfel de pierderi", a spus el, referindu-se la lovitura mortală a Rusiei asupra Odesei.

De altfel, alte cinci persoane au fost rănite în noaptea de sâmbătă spre duminică în două bombardamente ruseşti în regiunea Doneţk, potrivit Parchetului regional ucrainean.

Citit 1005 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 15:17

5 comentarii

  • postat de florin
    Luni, 04 Martie 2024 11:12
    86.124.202.***
    Daca crede cineva că Rusia se va opri de frica se înșeală amarnic!Rușii vor ajunge la Odessa!Și daca crede cineva că dacă moare Putin va veni în locul lui un conducător care va reda teritoriile ocupate e .....Vi se pare Medvedev un tip mai cerebral sau un tip care va dori să-și depășească mentorul?
    22
    12
  • postat de florin
    Luni, 04 Martie 2024 11:03
    86.124.202.***
    Nu exista nici un centru de antrenament!Stăteau oameni normali in acel bloc!Oameni care nu au avut bani sa fuga in Europa cum au fugit conaționalii lor cu bani.Ceea ce nu vreți voi ăștia cu războiul în cap că Rusia va răspunde pas cu pas !In Rusia a fost lovit un bloc !Ei lovesc un bloc!Și tot așa !
    25
    10
  • postat de RuieMusia
    Luni, 04 Martie 2024 08:21
    79.115.160.***
    Imediat vine florilache sa ne spuna ca federatia dusa are cele mai performante drone (iraniene :)))) ) si ca de fapt acolo era un centru de antrenament nato, ca i-a zis lui tata floarea ca stie. Interese mari la mijloc…
    12
    26
  • postat de andrei
    Luni, 04 Martie 2024 08:05
    217.63.67.***
    presedintele a condamnat, nu a "criticat" teroarea rusa!!!
    9
    10
  • postat de Gogu
    Luni, 04 Martie 2024 07:16
    82.79.117.***
    Da, aceeasi opozanti mondiali se confrunta direct sau indirect, prin intermediari sau mascat prin mercenari, in lupta pentru resusele globale (in Africa, in Asia, in America de Sud, in Ucraina, in Peninsula Araba). Mor oameni zilnic. militari si civili, victime directe sau indirecte ale lacomiei.
    16
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.