Lămâia "topeşte" porcul şi sarmalele

Lămâia "topeşte" porcul şi sarmalele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

S-au încheiat sărbătorile de iarnă şi odată cu ele interminabilele şi irezistibilele ospeţe cu mâncăruri grele. Piftiile, sarmalele, salatele grele cu maioneză şi fripturile de toate felurile, alături de dulciuri şi cozonaci au fost pe mesele tuturor, aducând nu doar plăcere, ci şi kilograme în plus sau agravarea unor afecţiuni mai mult sau mai puţin ştiute. Aşa cum ne propun medicii, este necesară trecerea la un meniu mai uşor, care să ne crească tonusul şi să ne cureţe organismul de toxine. Lămâia, sucurile sau supele creme sunt favoritele nutriţioniştilor când vine vorba de recomandări pentru soluţii de detoxifiere rapidă şi eficientă, cu efecte benefice pe toate planurile. Nu în ultimul rând, salata face minuni, printre frunzele verzi putând să se regăsească şi carne slabă, de pui sau peşte. Sfatul specialiştilor este să renunţăm la iaurturi, brânză sau lapte. După şorici, tobă sau cârnaţi sunt recomandate sucurile naturale sau supele, dar cea mai la îndemână este banala limonadă, fără zahăr sau miere, pe care o putem prepara prin stoarcerea unei lămâi într-un pahar cu apă. Vitamina C este extrem de eficientă şi indicată după mesele bogate în grăsimi, iar pentru cei care au exagerat cu alcoolul, indicate sunt nucile, care ajută la refacerea celulelor hepatice.

Citit 11184 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.