Afecţiuni medicale care sporesc sensibilitatea la frig

Afecţiuni medicale care sporesc sensibilitatea la frig
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anemia, hipotiroidismul, diabetul de tip II sau bolile de rinichi sunt doar câteva motive pentru care simţi că ţi-e frig tot timpul. Acestea nu sunt însă singurele condiţii medicale care pot crea astfel de probleme.

Anemia, spre exemplu, poate fi una dintre cauzele cel mai des întâlnite pentru care ţi-e frig tot timpul. Anemia înseamnă că organismul nu are suficiente celule roşii care să-l aprovizioneze cu tot oxigenul de care are nevoie. Această situaţie te face să te simţi obosit, slăbit şi să ai o respiraţie scurtă. Mâinile şi picioarele sunt în special reci. În cazul în care te confrunţi cu astfel de probleme, întreabă-ţi medicul despre eventuale schimbări în dietă, suplimente alimentare sau tratament, ne sfătuieşte site-ul de ştiri medicale webmd.com. Anemia poate fi confirmată sau infirmată prin analize de sânge.

Hipotiroidismul este situaţia în care glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni tiroidieni. Acest fapt sporeşte sensibilitatea la frig. Se pot adăuga durerile de încheieturi, constipaţia, pielea uscată şi pierderea în greutate, semne care pot apărea în decursul a mai mulţi ani. Hipotiroidismul este o afecţiune care poate fi cauzată de multe lucruri, inclusiv de boli şi tratamente urmate pentru a vindeca alte afecţiuni. Dacă este cazul, medicul poate prescrie hormoni sintetici, în locul celor pe care organismul nu-i poate produce.

Atenţie la bolile de rinichi!

Diabetul şi hipertensiunea arterială duc adesea la boli de rinichi. Imposibilitatea rinichilor de a curăţa sângele de toxine duce la acumularea acestora în organism, fapt care scade temperatura corporală şi cauzează alte probleme de sănătate. Circulaţia periferică deficitară este urmarea faptului că vasele de sânge sunt blocate din cauza depunerilor, iar mâinile şi picioarele nu mai primesc suficient sânge. Dacă unul dintre membre este mai rece decât celălalt, dar şi dureros, amorţit, slăbit, poate fi un semn al bolii. În astfel de cazuri, cereţi ajutor medical de specialitate!

Anorexia nervoasă, tulburare de alimentaţie în care numărul de calorii este drastic redus, te poate face excesiv de slab. Lipsa grăsimii corporale determină senzaţia de frig, în special mâinile şi picioarele putând fi reci. Această condiţie poate fi ameninţătoare de viaţă.

Gripa, lipsa vitaminei B 12, a fierului sunt alte motive. Vitamina B12 se găseşte în carnea de pui, ouă şi peşte, precum şi în cerealele integrale. Sursele de fier sunt carnea roşie, dar şi peştele, carnea de pui şi vegetalele cu frunze verzi.

Citit 4155 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2018 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.