Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
3 comentarii

Cel mai avansat vaccin împotriva infecţiei cu HPV (Human Papiloma Virus), virus care declanşează cancerul de col uterin, va ajunge în România luna viitoare, produsul conţinând nouă tulpini şi oferind protecţie împotriva a patru tipuri de cancer şi a leziunilor precanceroase provocate de infecţia cu HPV.

"Este un produs pentru sănătate publică care previne cancerul și cred că cel mai evident lucru sau cel mai mare câştig în domeniul tratamentului cancerului din ultimii 20 de ani. Existenţa acestui vaccin previne o infecţie corelată în proporţie de până la 100 la sută cu cancerul de col uterin. Este o mare oportunitate pentru România, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi, pentru că sunt multe ţări unde şi băieţii beneficiază de vaccinarea împotriva infecţiei cu HPV. Vaccinurile sunt produsele medicamentoase cele mai controlate din lume din punct de vedere al siguranţei", a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.
Specialistul a punctat faptul că, în România, anual, mor aproximativ 1.800 de femei din cauza cancerului de col uterin, iar alte 5.000 sunt diagnosticate cu această afecţiune. Vaccinul nonavalent este cel mai avansat instrument de prevenţie împotriva bolilor provocate de infecţia cu HPV. Vaccinul protejează împotriva a 90 la sută din cazurile de cancer de col uterin, a 85-90 la sută din cazurile de cancer vulvar, a 80-85 la sută din cazurile de cancer vaginal şi a până la 95 la sută din cazurile de cancer anal. Acesta acţionează şi împotriva a 90 la sută din cazurile de veruci genitale.

O infecţie tot mai des întâlnită

La rândul său, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a subliniat că infecţia cu HPV este tot mai des întâlnită în rândul adolescentelor, ceea ce ar trebui să reprezinte un factor de îngrijorare. "Acest virus se face responsabil de totalitatea cancerelor de col uterin diagnosticate anual, precum şi de 88 la sută din totalul cancerelor anale. Infecţia apare precoce. În momentul în care apare primul contact sexual penetrant, 65 la sută dintre fete dezvoltă infecţie cu HPV. Este un virus care ştie să se ascundă foarte bine şi este o patologie care costă foarte mult sistemul de sănătate", a precizat Streinu-Cercel.
Vaccinul nonavalent va putea fi făcut încă de la vârsta de nouă -11 ani, iar după 25 de ani, se va administra în trei doze, numai după ce s-a efectuat înainte un test Papanicolau. Noul vaccin nu va fi gratuit, dar va putea fi achiziţionat din farmacii începând cu luna aprilie a acestui an.

Citit 2760 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 21:27

3 comentarii

 • postat de gicu Joi, 29 Martie 2018 14:48 5.13.193.*** Link la comentariu
  3
  0

  Alte tari tocmai l-au interzis pentru efectele sale fatale! urmariti "Fecioarele de sacrificiu" pe youtube!

  Raportează
 • postat de dgi Miercuri, 28 Martie 2018 23:25 82.208.137.*** Link la comentariu
  1
  3

  Daca apare in aprilie erau utile raspunsuri concrete la intrbari ca: numele comercial? ; cine poate beneficia de efectele lui? Nu este prea clar; pret estimat; afecteaza pe cei cu boli cronice? etc. La descrierea generala trebuiau atasate informatii mai concreta pentru a fi de folos celor care urmaresc acest produs. pPoate reveniti cu amanunte.

  Raportează
 • postat de Tudor Miercuri, 28 Martie 2018 11:55 82.137.12.*** Link la comentariu
  2
  1

  Mâncăm produse cu elemente de conservare ș.a., cancerigene și vaccinurile protejează de această maladie, să fie adevărat? Cine crede acest lucru?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.