Eveniment medical cu participare internaţională. Galaţiul, gazda Conferinţei Europene de Psihiatrie - Galatia 2018

Eveniment medical cu participare internaţională. Galaţiul, gazda Conferinţei Europene de Psihiatrie - Galatia 2018
Imagine din cadrul evenimentului desfăşurat anul trecut la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Municipiul Galaţi va găzdui, în perioada 9-13 mai, Conferinţa Europeană de Psihiatrie şi Sănătate Mentală - Galatia 2018. Este vorba despre un eveniment cu impact pe scena psihiatrică şi medicală naţională şi internaţională, manifestare la care şi-au anunţat deja prezenţa nume importante din domeniu la nivel mondial.

Principalii beneficiari ai acestui eveniment medical important vor fi medicii psihiatri, cei de familie, precum şi medicii din alte specialităţi care vin în contact cu problematica psihiatriei. Participanţii provin atât din România, cât şi din ţări învecinate sau apropiate, cum ar fi: Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Albania, Serbia, Republica Moldova şi Turcia. Până în acest moment, potrivit organizatorilor, în afară de ţările central şi est-europene, şi-au confirmat prezenţa la manifestarea care va avea loc la Galaţi şi personalităţi medicale din Statele Unite ale Americii, Austria, Italia şi Singapore.

Educaţie medicală şi schimb de experienţă

"Iniţiativa aceasta este destinată educaţiei medicale, schimbului de informaţii între specialişti din România şi din Europa de Sud-Est, iar de succesul acesteia depinde prestigiul instituţiilor locale de învăţământ. De asemenea, trebuie precizat şi faptul că acest eveniment va fi indexat în "American Journal of Psychiatry and Neuroscience (AJPN)". Nu în ultimul rând, manifestarea are, totodată, ca deziderat, fixarea oraşului Galaţi pe harta academică medicală naţională şi internaţională", a precizat conf. dr. Anamaria Ciubară, preşedintele conferinţei. Preşedintele de onoare al evenimentului este prof. dr. Aurel Nechita.

Pe lângă participanţii înscrişi deja la conferinţă, o serie de lectori, lideri internaţionali şi naţionali în această disciplină medicală, vor prezenta lucrări la Galaţi. Este pentru al doilea an consecutiv când Galaţiul găzduieşte un eveniment de o asemenea anvergură. În primăvara anului trecut, tot în oraşul nostru a avut loc prima ediție a Conferinței internaționale de sănătate mintală din România și din sud-estul Europei.

Unul din zece români, diagnosticat cu probleme mintale

Cu o incidenţă a bolilor mintale de 1.403,75 de cazuri la 100.000 de locuitori, România se afla pe locul 2 în Europa, după Estonia, în 2011. Anual, în ţara noastră se raportează circa 300.000 de noi cazuri, ceea ce ne plasează tot pe locul 2 în UE. Cel mai des întâlnite afecţiuni psihice sunt depresiile legate de locul de muncă, de problemele conjugale şi de neajunsurile financiare. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată, de altfel, că zece la sută dintre locuitorii României sunt diagnosticaţi cu probleme mintale.

Citit 2742 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.