Încep lucrările de MODERNIZARE a secţiei de Radioterapie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galați

Încep lucrările de MODERNIZARE a secţiei de Radioterapie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

La jumătatea lunii mai vor începe lucrările de extindere şi reamenajare a secţiei de Radioterapie a Spitalului Judeţean, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, după şedinţa aleşilor, în care au fost aprobate proiectul tehnic şi documentaţia de execuţie ale investiţiei. Potrivit documentelor votate de consilieri, valoarea totală a investiţiei este de 5.040.365 de lei (inclusiv TVA) din care construcţia plus montajul este de 3.553.429 de lei (inclusiv TVA). Reamintim că, din toamna acestui an, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” va avea o secţie de Radioterapie modernă, dotată la standarde europene. Proiectul are două componente. CJ investeşte fonduri proprii pentru extinderea pe verticală şi reamenajarea secţiei.

„Este vorba de o construcţie pentru pacienţii care vin din Ambulatoriu, dotată cu lift, sală de recepţie, vestiare şi cabinete medicale, pentru a crea condiţii moderne şi confortabile de tratament. Astfel, pacienţii care nu sunt internaţi în spital vor avea acces prin noua construcţie, iar cei din spital vor avea o cale de acces subterană, direct către accelerator. În plus, la subsolul secţiei vom reamenaja camerele de iradiere şi comandă, sala de aşteptare, vestiarele şi grupurile sanitare”, explica preşedintele CJ, în urmă cu doar câteva luni.

Cea de-a doua componentă este derulată de Ministerul Sănătăţii, care va dota unitatea cu accelerator liniar de particule, seturi de imobilizare pentru accelerator, CT stimulator, set complet de dozimetrie, precum şi lucrări de amenajare a buncărului unde va fi instalat acceleratorul.

Citit 3624 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2018 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.