Noi servicii medicale, la medicul de familie

Noi servicii medicale, la medicul de familie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

243 de medici de familie au intrat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, în luna aprilie. Faţă de reglementările legale valabile până acum, în noul contract-cadru sunt prevăzute noi servicii medicale, disponibile la cabinetele medicilor de familie.

Conform reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în pachetul de bază de servicii medicale au fost introduse noi măsuri care vor fi luate de medicii de familie: eliberarea adeverinţei pentru încadrarea în muncă a persoanelor aflate în şomaj; eliberarea fişei sintetice pentru copilul încadrat sau care urmează să fie încadrat în grad de handicap; administrarea de medicamente intramuscular, subcutanat, intradermic, intravenos sau perfuzabil.

În noul contract cadru au fost introduse şi prevederi referitoare la documentaţia trimisă de medicii de familie caselor de sănătate, precum şi altele privind debirocratizarea unor proceduri de contractare pentru medicii care dau reţete. Una dintre principalele nemulţumiri ale medicilor de familie constă în birocraţia excesivă cu care se confruntă în relaţia cu CNAS.

Citit 2544 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.