Cine beneficiază de tratamente GRATUITE la medicul stomatolog

Cine beneficiază de tratamente GRATUITE la medicul stomatolog
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Copiii şi beneficiarii legilor speciale, veteranii sau revoluţionarii au parte de gratuitate la tratamentele stomatologice, conform legislaţiei în vigoare. Restul categoriilor de asiguraţi trebuie să suporte 40 la sută din valoarea unor tratamente medicale stomatologice. În prezent, 92 de stomatologi se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi

Fiecare gălăţean poate verifica pe pagina de internet a CJAS Galaţi ce medici stomatologi oferă servicii gratuite sau în regim de coplată. Astfel, pe website-ul www.cnas.ro/casgl, în partea dreaptă a ecranului, accesaţi rubrica "Raportare furnizori online" şi alegeţi cea de-a patra secţiune, cea de medicină dentară. Aici puteţi găsi o listă completă cu medicii dentişti gălăţeni care se află în relaţie contractuală cu CJAS Galaţi, precum şi bugetul pe care aceştia îl au la dispoziţie. La ora actuală, 92 de stomatologi gălăţeni oferă servicii medicale gratuite sau compensate, pe baza contractului cu CJAS Galaţi, potrivit listei amintite. Noul contract-cadru a intrat în vigoare începând cu luna aprilie.

Potrivit legii, pentru medicina dentară, se face decontarea 100 la sută a tarifelor aferente serviciilor acordate elevilor, ucenicilor şi studenţilor, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani (aici sunt incluşi şi absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni - n.r.), care nu realizează venituri din muncă. Procentul anterior de decontare pentru aceste categorii era de 60 la sută.

Fondurile se epuizează cu repeziciune

În actualul pachet de bază au fost incluse 24 de servicii de medicină dentară, care vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în condiţiile prevăzute de lege. Pentru ca asiguraţii din judeţul Galaţi să poată beneficia de facilităţile prevăzute de lege, medicul dentist care oferă aceste servicii stomatologice trebuie să fie în relaţie contractuală cu CJAS Galaţi şi să mai aibă fonduri disponibile în momentul prezentării asiguraţilor la cabinet, sume care sunt alocate în funcţie de gradul profesional al medicului dentist şi de mediul urban/rural unde îşi are sediul cabinetul.

De regulă, având în vedere costul destul de ridicat al serviciilor stomatologice, fondurile pe care medicii le au la dispoziţie se epuizează încă din primele zile ale lunii.

Citit 7106 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 19:33

4 comentarii

 • postat de George
  Vineri, 04 Mai 2018 17:18
  5.13.186.***
  In realitate... nimeni.
  0
  6
  Raportează
 • postat de grecu
  Vineri, 04 Mai 2018 16:42
  5.13.193.***
  Înțeleg, copii și veteranii care mai sunt în viață să beneficieze de gratuitate ,dar nu înțeleg de ce și revoluționari,care revoluționari ,cei care au stat ascunși și apoi cu pile, relații și f. mult pupincurism pe la partide și-au făcut rost de așa zise certificate de luptător în marea revoluție,care revoluție,cea pe care o cunoaște toată lumea ca fiind de fapt o lovitură de stat dată de către foștii nomenclaturiști comuniști ai regimului ceaușescu.,astăzi cercetați într-un mare dosar de crime împotriva umanității numite ”crimele revoluției” unde sun cercetați fostul președinte Iliescu,Roman,GVVoiculescu ș.a.? Români treziți-vă!!!!!!
  0
  7
  Raportează
 • postat de valentin
  Vineri, 04 Mai 2018 04:34
  82.137.15.***
  Să ai probleme cu dinții până la 26 de ani este o problemă rară. Poate o listă cu beneficiarii ne-ar fi de folos să întelegem sistemul.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Beresteni Beresteni
  Joi, 03 Mai 2018 15:19
  93.122.249.***
  La Beresti este medic Stomatolog de care sa beneficiem de gratuitati sau de acele fonduri de 60% din costul tratamentului ???
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.