REMEDII cu usturoi benefice în cazul căderii părului. Ușor de preparat acasă

REMEDII cu usturoi benefice în cazul căderii părului. Ușor de preparat acasă
Usturoiul are numeroase benefii pentru sănătatea ta
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Căderea părului poate fi cauzată de o multitudine de factori, printre care cel mai des întâlniţi sunt stresul, ereditatea, lipsa unor minerale sau o inflamaţie prezentă în organism. Pentru a împiedica acest lucru sau pentru a-i mai reduce din efecte, remediile pe bază de usturoi pot fi oricui la îndemână. Iată câteva dintre ele!

Usturoiul şi mierea de albine este o combinaţie bună atunci când observi că părul a început să-ţi cadă. Ai nevoie de opt căţei de usturoi şi de o linguriţă de miere. Zdrobeşte usturoiul, adaugă mierea şi omogenizează compoziţia. Aplică mixtura pe scalp şi pe lungimea părului şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Spală, apoi, părul cu un şampon blând. Repetă procedeul de două ori pe săptămână.

Ulei de usturoi

Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de opt căţei de usturoi, de jumătate de cană de ulei de cocos sau de măsline şi de o ceapă. Curăţă ceapa şi pune-o în blender. Adaugă şi usturoiul şi amestecă până obţii o pastă fină. Încălzeşte uleiul şi adaugă pasta, amestecând uşor. Aplică pe păr şi masează scalpul, timp de câteva minute. Lasă să acţioneze pentru o perioadă cuprinsă între două şi trei ore, apoi spală părul cu şampon şi clăteşte bine. La fel ca în primul caz, foloseşte remediul de două ori pe săptămână.

Usturoi şi ghimbir

Ai nevoie de opt căţei de usturoi, de jumătate de cană de ulei de argan şi de o bucată de ghimbir. Pune ghimbirul şi usturoiul în blender şi încălzeşte uleiul. Amestecă ingredientele şi aplică amestecul astfel rezultat pe păr. Acoperă cu o folie transparentă şi lasă să acţioneze jumătate de oră, după care spală părul şi clăteşte cu apă din abundenţă.

Usturoi şi scorţişoară

Ai nevoie de trei căţei de usturoi, de un baton de scorţişoară, de o ceapă şi de două-trei căni de apă. Fierbe ingredientele în apă, strecoară-le şi lasă soluţia să se răcească. Clăteşte părul cu soluţie şi lasă-l să se usuce în mod natural. Poţi repeta procedeul în fiecare zi, timp de o săptămână.

Citit 2964 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iunie 2018 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.