Ce boli netratate la timp îţi pot afecta viaţa sexuală

Ce boli netratate la timp îţi pot afecta viaţa sexuală
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Se ştie că viaţa sexuală este o parte importantă când vine vorba de viaţa de cuplu. Află, în rândurile de mai jos, care sunt problemele de sănătate care îţi pot afecta viaţa sexuală dacă nu sunt depistate şi tratate corespunzător.

Este drept că Asociaţia americană a cardiacilor a dat asigurări persoanelor cardiace şi care au suferit de atac de cord că sănătatea lor nu este pusă în pericol în timp ce întreţin raporturi sexuale. Totuşi, unele persoane cu boli de inimă trebuie să fie precaute, motiv pentru care este posibil să apară senzaţia de neîmplinire pe plan sexual. Este cazul celor supraponderali, deoarece, în timpul orgasmului, tensiunea creşte periculos de mult.

Dacă medicul a declarat bolnavul apt de efort fizic, atunci nu ar trebui să apară probleme. De asemenea, trebuie evitată asocierea tratamentului medicamentos pentru inimă cu acela pentru disfuncţiile erectile, fără a cere sfatul medicului de familie sau pe cel al cardiologului. 

Unele infecţii

Un tip de infecţie care afectează uterul, trompele uterine şi ovarele este anexita (boala inflamatorie pelvină). Deoarece se manifestă prin dureri abdominale intense şi prin dureri în timpul contactului sexual, se numără şi ea printre bolile care afectează foarte mult viaţa sexuală. Atenţie! Dacă nu este tratată corect, poate să ducă la infertilitate.

Tulburările hormonale

Femeile aflate la premenopauză, menopauză sau în perioadă de lăuzie au de suferit din cauza unei scăderi a nivelului de testosteron, hormonul sexual masculin. Acest fapt este urmat de o reducere a libidoului.

Din nefericire, secreţia de testosteron scade, în cazul femeilor, după depăşirea vârstei de 20 de ani. Dacă scăderea dorinţei sexuală devine o problemă care persistă, se poate recurge la sfatul unui ginecolog, pentru a urma o terapie cu testosteron.

Probleme cu somnul

Dacă nu te odihneşti îndeajuns de mult, nu numai că rişti să iei în greutate, ceea ce reduce simţitor dorinţa sexuală, te face lipsit de energie, dar te şi predispune la depresie.

Endometrioza, o altă posibilă cauză

O altă afecţiune care afectează viaţa sexuală a circa 15 la sută din femeile aflate la vârsta reproducerii, endometrioza provoacă dureri în timpul raporturilor sexuale. Atunci când celulele de pe pereţii uterului se dezvoltă anormal, migrează în afara lui şi provoacă dureri.

Această afecţiune afectează nu numai viaţa sexuală, ci şi fertilitatea, prin faptul că stimulează corpul să producă hormoni care afectează evoluţia unei sarcini în perioada incipientă.

Şi stresul poate să fie de vină

Una dintre cauzele comune pentru diverse afecţiuni, stresul este şi el pe lista vinovaţilor pentru problemele sexuale. Când nivelul de cortizol, numit şi hormon al stresului, creşte, aşa cum se întâmplă în situaţiile tensionate, efectele se văd şi în viaţa de cuplu.

Sursa: Internet

Citit 3014 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2018 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.