Cinci remedii eficiente pentru înţepăturile de ţânţari

Cinci remedii eficiente pentru înţepăturile de ţânţari
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

E sezonul când înţepăturile de ţânţari sunt mai frecvente ca oricând. Aceste înţepături nu sunt periculoase pentru om, de cele mai multe ori, însă sunt şi situaţii când pot transmite boli infecţioase grave.

Primul lucru pe care ai tendinţa să-l faci după ce ai fost înţepat de o insectă este să te scarpini. Doar că, astfel, rişti să provoci infecţie, precum şi ruperea pielii. Se spune că femelele ţânţar depind de sângele uman, de care au nevoie pentru a extrage proteinele necesare reproducerii. În timpul procesului de hrănire, femela înţeapă pielea şi injectează saliva. Poţi să ţii aceste insecte la distanţă cu ajutorul aparatelor antiţânţar sau a insecticidelor. De ajutor în cazul înţepăturilor de ţânţari sunt însă şi remediile din natură.

Pune comprese reci

Cuburile de gheaţă calmează durerea şi senzaţia de mâncărime cauzată de înţepăturile de ţânţari. De asemenea, este recomandată spălarea cu apă şi săpun. Aplică un prosop cu gheaţă peste zona inflamată şi ţine aproximativ zece minute.

Pasta de dinţi ameliorează durerea

Un vârf de pastă de dinţi pe înţepătură poate face minuni. Fluorul pe care-l conţine acţionează ca un calmant, un puternic antihistaminic natural, care te ajută să ameliorezi durerea în câteva minute.

Menta reduce iritaţia

Menta calmează mâncărimile, reduce iritaţia, inflamaţia şi răcoreşte pielea. Aplică pe înţepături frunzele proaspăt zdrobite de mentă.

Gălbenelele calmează mâncărimea

Aplicat sub formă de comprese locale, ceaiul de gălbenele vindecă înţepăturile de insecte, inclusiv a celor de albine. Infuzează o mână de gălbenele într-un litru de apă clocotită, timp de cinci minute. Aplică trei-patru comprese pe zi.

Levănţica tratează înţepăturile

Aplică pe zona afectată, de două-trei ori pe zi, ulei volatil de levănţică. Amestecă trei picături de ulei esenţial de levănţică, o linguriţă cu alcool şi două picături cu ulei esenţial de muşeţel.

Citit 5690 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2018 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.