Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
13 comentarii

Un bărbat din Galaţi a ajuns să protesteze în faţa Spitalului de Urgenţă din Galaţi după ce partenera sa de viaţă s-a stins pe patul unităţii medicale, în urmă cu aproape două luni. Femeia, bolnavă de cancer la plămâni, s-a infectat cu o bacterie care poate face ravagii la bolnavii cu imunitate scăzută, aşa cum sunt neoplazicii. Văduvul dă acum vina pe unitatea medicală.

Protestul gălăţeanului Ion Apostolache (46 ani) vine în urma unei pierderi grele pe care suferit-o la sfârşitul lunii mai. Partenera sa de viaţă, Jageta Dumitrescu (56 ani), fostă profesoară de arte plastice la Şcoala Generală Nr. 12, s-a stins pe 29 mai, din cauza unui cancer pulmonar, cu care fusese diagnosticată în vara anului trecut. Pe fondul unor internări sucesive, la finele lunii aprilie şi în prima jumătate a lunii mai, la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi mai apoi la Inistitutul Oncologic Bucureşti, unde urma şedinţe de chimioterapie, femeia s-ar fi infectat cu Clostridium Difficile, infecţie care, pe fondul stării sale de sănătate extrem de grave, provocate de tumora malignă, i-a grăbit sfârşitul. Bărbatul crede acum, ca şi atunci, că femeia ar fi avut şanse să trăiască mai mult şi chiar să se vindece, dacă evoluţia stării sale de sănătate ar fi fost altfel monitorizată de cadrele medicale şi dacă i s-ar fi făcut corect şi la timp analizele pentru administrarea unui tratament adecvat în astfel de cazuri.

"Infectarea cu Clostridium am descoperit-o după trei săptămâni de boală şi de stat în două spitale, după ce am fost la o clinică privată, unde s-a dat rezultatul pozitiv. Aici nimeni nu i-a dat un diagnostic, deşi avea manifestările bolii. În spitale, ori nu au vrut să îi facă, ori, dacă i-au făcut, au ascuns existenţa şi au spus că e negativ şi totul în regulă. Soţia mea a primit un tratament inuman, fiind plimbată între spitale şi lăsată să moară", susţine Ion Apostolache.

Bărbatul este convins că locul unde Jageta Dumitrescu s-ar fi infectat cu Clostridium ar fi Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a şi murit, după ce a stat internată de pe 24 mai, la o zi după ce clinica privată a confirmat infecţia.

"A fost internată în Reanimare pe 24 şi pe 29 mai a intrat în comă. Aşa am găsit-o, după ce, de câteva zile, starea ei se tot înrăutăţea. Stătuse aşa vreo două, trei ore, fără să i se facă nimic. Motivul care mă face că cred că s-a infectat aici este că alături de ea, în salon era o altă pacientă, tot cu cancer, care avea aceleaşi manifestări. Mi-au spus că oricum murea", susţine Ion Apostolache.

În încercarea de a clarifica circumstanţele în care a decedat soţia sa, bărbatul s-a adresat cu plângeri la conducerea spitalului din Galaţi, la Institutul Oncologic Bucureşti, la Direcţia de Sănătate Publică, la Parchet, dar şi la Ministerul Sănătăţii. Doar ultimele două instituţii nu s-au pronunţat încă pe marginea celor sesizate de petent, răspunsul celorlalte fiind în totală contradicţie cu cele reclamate.

Spitalul: "A fost tratată corect"

Unitatea unde pacienta a stat cel mai mult internată şi direct indicată ca loc al posibilei infectări, Spitalul de Urgenţă din Galaţi, se apără şi susţine că bolnava a primit toate îngrijirile potrivite stării sale de sănătate, una extrem de gravă, de altfel. Reprezentanţii unităţii medicale nu exclud posibilitatea infectării în unitatea medicală, recunoscând că "focare de Clostridium sunt în toate unităţile medicale" şi admit că pacienta în cauză a venit cu diagnosticul pozitiv de la clinica privată, rezultat opus celor obţinute la anlizele de laborator care i s-au făcut Jagetei Dumitrescu în spitalul public. Cu toate acestea, susţin medicii, oriunde s-ar fi produs infectarea, ar fi fost imposibilă detectarea acesteia pe perioada de incubaţie, care este de circa 20-28 de zile.

"E vorba de o pacientă care s-a internat în data de 24 mai, într-o stare extrem de gravă, cu o insuficienţă respiratorie acută. Al doilea diagnostic trecut în foaia de prezentare este infecţie cu Clostridium Difficile. Există focare în toate spitalele, dar întotdeauna pacienţii vor fi diagnosticaţi inclusiv la prezentare şi vor primi tratamentul corespunzător. Această pacientă, timp de şase zile cât a stat în Reanimare, a fost evaluată şi investigată, fiind şi cu o tumoră bronhopulmonară cu metastaze multiple. S-a încercat să o aducem pe linia de stabilizare. Având în vedere gravitatea tumorii, prognosticul era oricum nefavorabil. Tratamentul a fost adaptat în funcţie de evoluţia pacientei, relevată de consulturi şi analize. Timp de şase zile, a avut de la nouă la 12 repere de medicaţie, a primit preparate de sânge, tratament analgezic, antibiotic şi suportiv. S-a internat cu pancetopemie, asta însemnând că toate liniile de sânge erau sub limita de apărare a organismului", explică dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD, din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Citit 12032 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2018 01:15

13 comentarii

 • postat de MMMM Marți, 24 Iulie 2018 09:59 82.137.13.*** Link la comentariu
  0
  2

  Dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD , e si purtator de cuvant a Spitalului de Urgenta Galati?.....

  Raportează
 • postat de Claudiu Marți, 24 Iulie 2018 09:53 81.12.150.*** Link la comentariu
  0
  0

  Criminali cu acte ! Blestemati sa fiti !

  Raportează
 • postat de 85 cheltuieli salariale și administrative, restul de 15, multă sănătate ! Doamne Ajută ! Duminică, 22 Iulie 2018 13:31 213.233.101.*** Link la comentariu
  1
  8

  Atât timp cât cheltuielile administrative și salariale sunt 85%, iar restul, 15% sunt ''sănătate'', este de Doamne Ajută ! Bine că-și trage spitalul parcare, instalat strategic, lângă morgă, că-i multă activitate în zonă.

  Raportează
 • postat de Maxim Duminică, 22 Iulie 2018 11:07 188.24.234.*** Link la comentariu
  2
  16

  Lasati ca se vor schimba termopanele, in loc sa se igienizeze corect ....

  Daca nu se mai poate face nimic in combaterea nozocomialelor, trebuie sa recunoastem, sa ne asumam si sa demolam spitalul

  Raportează
 • postat de Spitalul de urgenta Sâmbătă, 21 Iulie 2018 12:27 188.24.235.*** Link la comentariu
  1
  27

  Prin aceiasi situație am trecut si eu anul trecut, sora mea a murit n-a mai apucat sa faca chimioterapie, luând bacteria ucigatoare. Au fost foarte multe cazuri si vor mai fi in acest spital, unde domneste aceast focar" "Clostridium"
  Te internezi la oncologie si in cateva zile te scoate in sicriu spitalul SF APOSTOL ANDREI Galati.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Sâmbătă, 21 Iulie 2018 10:30 5.13.239.*** Link la comentariu
  2
  48

  Niste nemernici! Mortu-i vinovat in Romania! Ar trebui ras si construit de la zero acel stital, dar si cei ce lucreaza acolo 80% lasati in afara sistemului medical si confiscati TOTI BANII si lor si rudelor! FARA MILA! 2600 de Ron, costul lunar al unui bolnav ASIGURAT! La urma sa aud: Da cine te crezi tu, ca vrei ca maicata sa traiasca! PAi va calc in picioare ma pramatiilor! Din cauza unor monstri, apr alti monstri... asa s-a nascut Hitler!

  Comportament monstruos de nesimtit si inuman: doctorita de garda, UPU, o asistenta, sefa de asistente gastro, sefa de asistente neuro. Bai macar daca sunteti prosti si nesimtiti omorand oameni, macar recunoasteti si sa plateasca statul roman de stramb! Dar nici macar atat nu stiti sa recunoasteti! Pana va veti gasi nasul!

  Raportează
 • postat de Mike Sâmbătă, 21 Iulie 2018 10:27 109.96.134.*** Link la comentariu
  1
  48

  A recunoscut vreodată spitalul că a greșit față de pacient?... Niciodată.. Și nici nu o să o facă... Le este frică de răspundere... Dar nu le frică să își primească plicul cu atenții care iar motiva să fie mai atenți față pacienții aflați în stare gravă.... Sunt foarte plictisiți de ei și îi tratează cu indiferenta.... Acesta este sistemul nostru sanitar... Cancer

  Raportează
 • postat de Maxim Sâmbătă, 21 Iulie 2018 10:04 188.24.234.*** Link la comentariu
  1
  47

  spiritele trebuiau aprinse demult, presa din Galati ar trebui sa faca mai multe anchete in domeniul sanitar

  Raportează
 • postat de mmmmm37 Sâmbătă, 21 Iulie 2018 09:49 188.24.233.*** Link la comentariu
  1
  48

  Opinez ca sistemul medical nu se doreste a fi vindecat chiar din interiorul sau. Atitudinea medicilor si a aistentelor nu s-a modifict nici dupa cresterea substantiala a salariului...ba mai mult, acum cand o asistenta atinge 6-7000 de lei tupeul este mai mare pentru ca are un alt nivel de trai si abordeaza altfel lucrurile.
  Indiferent de cotizatia lunara la Sanatate (ca e 100 de lei sau 1000) in functie de salariul fiecaruia, "beneficiile" sunt aceleasi si de principiu trebuie sa te cauti la privat sau mai degraba intr-un centru medical de traditie din tara...
  Respect cadrelor medicale oneste care presteaza neconditionat de plic, si celor de pe SMURD si Ambulanta

  Raportează
 • postat de Ida Sâmbătă, 21 Iulie 2018 09:34 92.84.41.*** Link la comentariu
  1
  42

  Oare chiar a fost tratata conform standardelor europene? "Focare de Clostridium sunt in toate unitatile medicale" recunosc reprezentantii unitatii medicale din Galati, Romania, stat membru al Uniunii Europene. Sa inteleg ca focare de Clostridium sunt in toate unitatile medicale din Uniunea Europeana?

  Raportează
 • postat de ariciul Sâmbătă, 21 Iulie 2018 08:56 90.95.114.*** Link la comentariu
  1
  37

  Si in lagarele naziste ,si in puscariile comuniste,si in toate locurile de unde plecau oameni,nenorociti si schiloditi de alti oameni,acestia erau pusi sa semneze ca au trait in puf,si tratati corect conform unor pacte directive abureli si bla-bla-bla.Se pare ca inca functioneaza in spitalele noastre de unde cand pleci,ti se da sa semnezi o hartie care prevede cum ca ai trait ca in statiuni pe malul marilor exotice ,cu niste preturi exorbitante si le pui intro cutie la iesire dar de cele mai multe ori le ia sora sefa,te pune sa o iscalesti,fapt ce te indeamna sa spui ca ei,de frica sa nu ajungi iarasi pe mana lor.Satrapi.Calai.Ca la Romani.

  Raportează
 • postat de Paula Sâmbătă, 21 Iulie 2018 07:57 5.13.206.*** Link la comentariu
  1
  41

  Dumnezeu s-o ierte pe Jeni si BRAVO sotului care se ia la tranta cu sistemul de sanatate ucigas.

  Raportează
 • postat de Vlad Sâmbătă, 21 Iulie 2018 03:50 5.13.234.*** Link la comentariu
  1
  53

  Acest spital nu trebuie modernizat,ci implozat.Am avut un coleg care s-a internat pentru probleme de locomotive și a ieșit în 4 scânduri.Motivul ,aceleasi bacterii și virusi care colcăie in spital. Totul e de groaza in acest spital.La UPU stai cu orele in așteptare,mizerie peste tot,personal indolent care au moștenit de generații sindromul"plicul". Acest spital trebuie declasificat și pus în atenția ministerului pentru gravele deficiențe.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.