Zece boli grave provocate de stres

Zece boli grave provocate de stres
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

50 la sută dintre bolile grave au ca primă cauză o altă boală, una modernă, a secolului: depresia.

1. Tulburări psihice. Depresia netratată poate provoca atac de panică, delir, automutilare, dependenţă de medicamente şi alcool.

2Boli ale aparatului digestiv. Cortizolul în exces provoacă creşterea poftei de mâncare şi, implicit, a greutăţii. Creşterea acidului gastric duce la ulcer, litiază biliară, crize biliare, crize de constipaţie sau diaree.

3Boli cardiovasculare.  Dezechilibrul psihic şi emoţional influenţează activitatea inimii şi a vaselor de sânge, ceea ce poate duce la o cantitate scăzută de oxigen spre ţesuturi, bătăi tot mai puternice ale inimii, hipertensiune arterială, angină şi chiar infarct.

5. Boli de piele.  60 la sută din cazurile de psoriazis, vitiligo, urticarie, eczeme, dermatite sau acnee apar în urma unor episoade de stres cronic sau depresie.

6. Cancer. Incidenţa cancerului la sân, de exemplu, este mult mai mare printre femeile care locuiesc sau lucrează în mediu stresant sau poluat.

7. Boli ale sistemului reproducător. Echilibrul hormonal este anulat în episoadele de stres, iar organele sexuale au direct de suferit.

8. Diabetul zaharat. Dacă mama este stresată, fătul este supus din timpul vieţii intrauterine la riscul apariţiei diabetului zaharat.

10. Alzheimer. După o perioadă lungă de timp în care organismul suferă de stres cronic şi depresie, celulele nervoase pot fi distruse.

Citit 12501 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2018 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.