Noi tratamente recomandate de Agenţia Europeană a Medicamentului

Noi tratamente recomandate de Agenţia Europeană a Medicamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

GlaxoSmithKline (GSK), AstraZeneca şi Bayer au obţinut, separat, recomandări de importanţă majoră din partea unei comisii a Agenţiei Europene a Medicamentelor pentru un tratament destinat tratării astmului sever la copii, a cancerului pulmonar, respectiv pentru un medicament anticoagulant, relatează Reuters.

Comitetul pentru Produse Medicinale Destinate Uzului Uman (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) a recomandat medicamentul „Nucala” al GSK, destinat tratării unei forme grave de astm eozinofilic în cazul pacienţilor cu vârste cuprinse între şase şi 17 ani. Dacă va fi aprobat, Nucala, care conţine substanţa „Mepolizumab”, ar fi prima terapie biologică ţintită pentru tratarea astmului eozinofilic care afectează copii şi adolescenţi din Europa, potrivit GSK.

Tratament pentru pacienţii inoperabili

AstraZeneca a obţinut recomandarea CHMP pentru medicamentul „Imfinzi”, un medicament imunoterapeutic care a urcat deja vânzările producătorului britanic de medicamente. Medicamentul este destinat tratării cancerului pulmonar în cazul pacienţilor inoperabili, aflat în fază avansată la nivel local, dar fără metastaze. Administraţia Americană pentru Medicamente şi Alimente a aprobat în februarie extinderea utilizării „Imfinzi” pentru tratarea cancerului pulmonar cu celule non-mici la pacienţii inoperabili cu boală aflată în stadiu mediu, fără metastaze. Japonia a aprobat la rândul ei medicamentul în această lună. La nivel global, circa 30 la sută dintre pacienţii cu acest tip de cancer au boală în stadiul III. Aceşti bolnavi primesc de obicei o combinaţie de chimioterapie şi radioterapie, dar numai 15 la sută dintre aceştia supravieţuiesc după cinci ani.

Medicament pentru zeci de milioane de pacienţi

Bayer a obţinut la rândul său recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentului pentru utilizarea pe scară largă a medicamentului „Xarelto” destinat prevenirii formării cheagurilor de sânge, pentru a include şi pacienţii cu ateroscleroză, dobândind în acest fel accesul pe o piaţă profitabilă. Producătorul german de medicamente a apreciat că circa 30 de milioane de noi pacienţi ar putea beneficia de acest medicament, dacă va fi aprobat. Aceştia se vor adăuga unei populaţii de aproximativ 25 de milioane de pacienţi cu fibrilaţie atrială, care reprezintă în prezent cel mai profitabil segment de piaţă pentru „Xarelto”.
Comisia Europeană trebuie să îşi dea acordul final pentru comercializarea acestor medicamente, dar de obicei respectă recomandarea Agenţiei Europene a Medicamentelor.

Citit 1762 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2018 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.