Menționare: West Nile se transmite doar prin înţepătura de ţânţar. MĂSURI DE PROTECȚIE recomandate

Menționare: West Nile se transmite doar prin înţepătura de ţânţar. MĂSURI DE PROTECȚIE recomandate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În contextul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile apărute în ultima perioadă, specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii menţionează că infecţia cu acest germen nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătura de ţânţar.

Medicii atrag atenţia şi asupra faptului că nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virusul West Nile.

"Circa 80 la sută din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă, în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, vă recomandăm să vă prezentaţi la cel mai apropiat cabinet medical: febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături, erupţii cutanate", afirmă aceeaşi sursă.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani, cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică etc.), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară.

Ministerul recomandă populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor repelente de ţânţari, precum şi montarea de plase la ferestrele locuinţelor, pentru a împiedica pătrunderea ţânţarilor.

Citit 3245 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 20:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.