Stresul, responsabil pentru apariţia menoragiei

Stresul, responsabil pentru apariţia menoragiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cunoscută şi sub denumirea de menoragie, menstruaţia abundentă poate fi semnul unei afecţiuni ginecologice severe. Care este însă modul în care îşi pot da seama femeile că sângerarea lunară nu este una normală şi de ce este important întotdeauna să fie consultat medicul?

Stresul poate să conducă spre o menstruaţie abundentă, la fel şi anemia (lipsa de fier din sânge - n.r.). Ca într-un cerc vicios, pierderea sângelui le face pe femei şi mai anemice. Acestea ar fi cele mai inofensive motive ale menstruaţiei abundente, potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii regale de medicină din Marea Britanie.

Tot dr. Marilyn Glenville explică şi cum îşi pot da seama femeile de faptul că suferă de menstruaţie abundentă. În mod normal, prin menstruaţie se pierd 40 de mililitri de sânge. Cea mai simplă metodă de a decide dacă menstruaţia este neobişnuit de abundentă este cât de des se schimbă tamponul. Dacă acesta trebuie schimbat o dată pe oră, atunci este vorba despre cicluri menstruale abundente.

Doar un medic poate depista în mod adecvat cauza sângerărilor menstruale abundente

Acesta poate fi semnul unor boli ginecologice serioase, precum polipii uterini, fibroamele uterine, endometrioza, cancerul uterin (mai rar - n.r.) sau boala inflamatorie pelviană. Există însă şi situaţia în care nu există nicio cauză pentru sângerarea menstruală abundentă, mai spune medicul. Această situaţie este cunoscută sub denumirea de hemoragie disfuncţională şi nu înseamnă că este ceva în neregulă cu corpul. Poate că organismul produce o mucoasă uterină mai groasă, care, la rândul ei, este un dezechilibru între progesteron şi estrogen. Dacă sângele nu coagulează eficient în uter, pot apărea sângerările abudente, la fel şi în cazul utilizării steriletului, mai spune specialista. Întotdeauna, atunci când vă confruntaţi cu astfel de situaţii, este important să consultaţi medicul specialist. În urma consultului ginecologic acesta poate exclude o afecţiune serioasă, cum este cancerul uterin, conchide dr. Glenville.

Citit 3075 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2018 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.