Coriandrul alungă neplăcerile digestive

Coriandrul alungă neplăcerile digestive
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Uleiurile pe care coriandrul le conţine fac din această plantă una benefică pentru tratarea multor afecţiuni digestive şi pentru îmbunătăţirea funcţionării stomacului, ficatului şi a pancreasului.

Persoanele care suferă de ulcer sau de gastrită hiperacidă pot mânca până la opt linguriţe de miere de coriandru pe zi. Este un tip de miere pentru care se foloseşte coriandru recoltat numai în zona Dobrogei. Cristalizarea îi confirmă originalitatea. Este bogată în antioxidanţi şi în alţi compuşi valoroşi pentru sănătate. Datorită pH-ului său alcalin, acţionează ca un veritabil pansament pentru stomac. Mai mult, protejează ficatul şi tratează şi alte probleme digestive: balonare, constipaţie, indigestie.

Uleiul esenţial combate balonarea

Coriandrul ajută şi la calmarea durerilor abdominale şi la favorizarea eliminării gazelor intestinale, dacă este luat sub formă de ulei esenţial. Într-o linguriţă cu miere, se pun trei-patru picături de ulei şi se repetă procedura de trei ori pe zi. Acest tip de ulei îmbunătăţeşte şi activitatea stomacului, fiind ideal după mesele copioase, când tranzitul digestiv în general este îngreunat.

De asemenea, alungă paraziţii intestinali, stările de greaţă şi diareea. Pentru a obţine rezultate bune pe termen lung, este indicată administrarea uleiului pe o perioadă de până la o lună şi jumătate.

Atenţie, uleiul de coriandru este contraindicat copiilor sub şase ani, gravidelor şi persoanelor diagnosticate cu ulcer.

Atât aciditatea stomacală, cât şi durerile cauzate de gastrită sunt eliminate cu puţin oţet de mere şi coriandru. Sunt de ajuns trei linguriţe de oţet într-un pahar cu apă la temperatura camerei pentru a scăpa de arsuri. Este un remediu care alungă şi crampele intestinale. În plus, dacă este adăugat în salate, acest oţet are efectul de a stimula digestia. Pentru a nu-şi pierde din proprietăţi, trebuie păstrat într-un loc răcoros şi ferit de lumină.

Citit 2381 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.