Spitalul de Boli Infecţioase. 200.000 de euro pentru creşterea eficienţei energetice

Spitalul de Boli Infecţioase. 200.000 de euro pentru creşterea eficienţei energetice
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pavilionul B din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" Galaţi va trece printr-o serie de lucrări menite să crească eficienţa energetică a clădirii. Modernizarea este parte a unui proiect în valoare de aproape 900.000 de lei (echivalentul a aproximativ 200.000 de euro - n.r.), desfăşurat de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi.

Clădirile în care funcţionează spitalul din Bariera Traian datează de la începutul secolului trecut. În ciuda reparaţiilor prin care corpurile unităţii medicale au trecut, de-a lungul vremii, condiţiile actuale nu mai corespund în totalitate cerinţelor în domeniul sanitar. Prin proiectul desfăşurat acum de CJ Galaţi, consumul energetic al Pavilionului B din incinta spitalului ar urma să scadă cu aproximativ 30 la sută faţă de cel actual. "Este un proiect important pentru sistemul sanitar din Galaţi, mai ales dacă îl privim din prisma celorlalte investiţii pe care CJ Galaţi le desfăşoară în spitalele din subordinea sa. În cadrul proiectului, este posibil ca o secţie să fie relocată, cel mai probabil într-un alt corp al spitalului", a precizat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

La rândul său, Manuela Panaitescu, managerul de proiect, a explicat faptul că investiţia are termen-limită pentru finalizare data de 31 iulie 2020. "Contractul de finanţare a fost semnat în data de 3 august a. c. Bugetul total al proiectului este de aproximativ 900.000 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile (fonduri europene - n.r.) este de 478.123 de lei. Restul banilor vor veni prin Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi", a declarat Manuela Panaitescu.

Energie produsă de o centrală fotovoltaică

Concret, creşterea eficienţei energetice a Pavilionului B va fi realizată prin consolidarea clădirii, prin realizarea unui sistem de termoizolaţie şi prin montarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea energiei electrice. În prezent, în Pavilionul B funcţionează secţia Boli Infecţioase II, care numără 60 de paturi de spital. Ultima reparaţie importantă a acestui corp de clădire a avut loc în 2005. Anual, numărul total al pacienţilor internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi este mai mare de 20.000. Dintre aceştia, în jur de 14.000 beneficiază de spitalizare pe timp de zi.

Cu ocazia anunţării acestui proiect, preşedintele CJ Galaţi a anunţat şi o altă investiţie care urmează să fie făcută în cadrul aceluiaşi spital. Este vorba despre ridicarea unui nou corp de clădire, care ar urma să adăpostească un laborator de microbiologie moleculară.

Citit 2396 ori Ultima modificare Vineri, 31 August 2018 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.