Cât de mult ajută sucul de coacăze în infecţiile urinare

Cât de mult ajută sucul de coacăze în infecţiile urinare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sfatul unui medic. Mit

Cunoscut ca un foarte bun hidratant al organismului, sucul de coacăze este folosit ca adjuvant de multe persoane care suferă de infecţii urinare şi de boli de sânge. Contrar credinţei populare, sucul din aceste fructe pe care îl cumpărăm din comerţ nu contribuie la tratamentul infecţiilor urinare, afirmă medicul Timothey Boone, prodecan la Texas A&M Health Science Center College of Medicine, citat de WebMD.

"Sucul de coacăze, în special acela concentrat pe care îl putem cumpăra de la magazin, nu este de folos în tratamentul infecţiilor urinare şi nici în cel al infecţiilor din sânge", a spus medicul. Anual, mai mult de trei milioane de americani suferă de infecţii ale rinichiului, uretrelor şi vezicii urinare, potrivit statisticilor.

Substanţa activă din coacăze este proantocianidina de tip A (PACs), care este eficientă împotriva bacteriei ce provoacă infecţia urinară, însă această substanţă a fost găsită doar în capsule, nu şi în sucul de coacăze, a precizat medicul.

Din acest motiv, îţi trebuie o concentraţie foarte mare de substanţă pentru a scăpa de această bacterie. Aceasta concentraţie nu o regăsim, nici pe departe, în sucurile din comerţ. Poate doar bunicii noştri puteau obţine o asemenea concentraţie, însă ea nu mai este posibilă în timpurile moderne, a adăugat Boone.

Un studiu recent a arătat că utilizarea capsulelor concentrate de substanţă conţinută în coacăze poate reduce cu 50 la sută riscul de a face o infecţie urinară în rândul femeilor care, în urma unor intervenţii chirurgicale, au fost silite să poarte sondă.

Drept urmare, în cazul în care suferiţi de o infecţie a tractului urinar, recomandat este să mergeţi la medicul curant. Doar acesta are pregătirea necesară şi este în măsură să vă prescrie tratamentul potrivit pentru problema de sănătate de care suferiţi. Tratamentele naturiste pot fi de ajutor tratamentelor medicamentoase, însă acest lucru este valabil doar cu sfatul medicului. De asemenea, există şi riscul ca terapiile naturiste să interacţioneze cu tratamentul medicamentos, reducând din eficienţa acestuia din urmă.

Citit 1752 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.