Conferinţă medicală internaţională desfăşurată la Galaţi

Conferinţă medicală internaţională desfăşurată la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe 1 şi 2 septembrie 2018, la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", a avut loc conferinţa internaţională "Abordarea pacientului cu afecţiuni neurologice, neuromotorii şi metabolice" - manifestare care s-a bucurat de prezenţă locală, naţională şi internaţională, atât în rândul participanţilor, cât şi al lectorilor.

"Participarea specialiştilor din ţară şi străinătate la această ediţie va fi urmată, în ediţiile viitoare, de o participare şi mai largă, noi sperând să ni se alăture şi specialişti geneticieni şi din domeniul ştiinţelor fundamentale, pentru a urma principiul cercetare-învăţământ-practică clinică-dezvoltare, în ideea unui act medical de o cât mai mare acurateţe şi pentru creşterea calităţii vieţii pacienţilor, coroborate cu educaţia în spital şi în şcoală", a declarat prof. dr. Eva-Maria Elkan-As, cadru didactic la Universitatea "Dunărea de Jos" Galaţi şi medic la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfântul Ioan" Galaţi. Conferinţa a reunit specialişti în neuropsihiatrie şi balneofizioterapie, psihologi şi din profesiuni asociate, punând accent pe neuroreabilitare, pe fondul recunoaşterii şi studierii mecanismelor neuroplasticităţii.

Acces la informaţii noi, pentru specialiştii din domeniu

"Conferinţa a reprezentat o oportunitate pentru specialiştii din domeniul recuperării medicale, al reabilitării şi nu numai, în a avea acces la informaţii noi, la lucrări de specialitate şi, poate cel mai important, la sesiuni practice în care atât participanţii, cât şi cei care au avut lucrări au putut pune informaţia teoretică într-un concept practic. Este un lucru extraordinar că această conferinţă a fost organizată de către oameni şi asociaţii din judeţul Galaţi pentru specialiştii din Galaţi şi nu numai. Astfel de evenimente sunt importante în vederea creşterii calităţii informaţiilor şi pregătirii continue a specialiştilor din comunitatea locală. Acestea se traduc în o mai bună calitate a serviciilor medicale oferite pacienţilor din comunitatea noastră", a precizat kinetoterapeutul George Ştefan, de la Fundaţia "Motivation".

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia "Suflet lieştean Mihaela 2017" şi de Asociaţia "Mă Bucur de Viaţă", în parteneriat cu Colegiul fizioterapeuţilor din România, "Motivation România", CJRAE şi Şcoala Profesională Specială "Emil Gârleanu" Galaţi, cu structura Şcoala Profesională Specială "P.P. Neveanu" Galaţi. Conferinţa a fost acreditată de Colegiul Medicilor.

"Abordarea bolilor neurologice trebuie realizată interdisciplinar. De asemenea, şi metodele conexe de recuperare, cum ar fii terapiile Vojta, Feldenkrais, Bowen, Tomatis, ABR sau oxigenarea hiperbară, sunt importante pentru a face progrese pe cât mai multe paliere ale afecţiunii, pentru că, de cele mai multe ori, un diagnostic neurologic implică afecţiuni conexe", a menţionează Mihaela Lupu, membru fondator al Asociaţiei "Mă Bucur de Viaţă".

Citit 2794 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.