Bani pentru o nouă autospecială SMURD
Foto: Arhiva Viața liberă

Bani pentru o nouă autospecială SMURD
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

CJ Galaţi şi-a majorat contribuţia la Asociaţia SMURD, astfel încât să fie asigurate fondurile necesare achiziţionării unei noi maşini de intervenţie şi a echipamentelor medicale necesare, o hotărâre în acest sens fiind aprobată în ultima şedinţă a forului judeţean.

„Cu ceva timp în urmă am promis că vom achiziţiona o maşină pentru medicii SMURD, pentru cei care se deplasează primii la cazurile de urgenţă. Este o maşină care va fi dotată cu toată aparatura necesară pentru urgenţe, o maşină nouă, pentru că maşina veche are deja câteva sute de mii de kilometri şi nu mai corespunde nici din punct de vedere tehnic, nici aparatura nu mai era de ultimă oră. Am mărit cotizaţia la SMURD astfel încât să putem achiziţiona această maşină”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

„Conform statutului Asociației, calitatea de membru presupune achitarea unei cotizații lunare al cărei cuantum este stabilit prin decizie a Consiliului Director. Conform Decizie Consiliului Director al Asociației ”SMURD” nr. 1/25 ianuarie 2018, Consiliului Județean Galați îi revine o cotizație lunară de 7.000 lei, adică 84.000 lei pe an. Plata, din bugetul local al judeţului Galaţi, a contribuţiei de membru pentru anul 2018 a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Galaţi nr. 29/16.02.2018. Având în vedere necesitatea achiziţionării unei autospeciale tip „Maşină medic de urgenţă” cu echipamente medicale aferente UPU – SMURD, în conformitate cu standardele legale de calitate, Consiliul Director al Asociaţiei a emis Decizia nr. 1/14.09.2018 prin care se stabileşte o contribuţie lunară pentru Consiliul Judeţean Galaţi în valoare de 8.333 lei, respectiv 99.996 lei pe an, pentru anul 2018. Astfel, valoarea contribuţiei de membru pentru anul 2018 a Consiliului Judeţean Galaţi, în calitate de membru al Asociaţiei ”SMURD” Galaţi, creşte cu suma de 1.333 lei lunar, respectiv 15.996 lei anual”, se precizează în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Judeţean. Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a precizat că maşina SMURD, cu tot cu aparatură, ajunge la aproximativ 100.000 euro, configuraţia echipamentelor urmând să fie stabilită de specialiştii din cadrul SMURD.

Citit 2558 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.