Vaccinarea antigripală începe în octombrie

Vaccinarea antigripală începe în octombrie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Imunizarea populaţiei împotriva infectării cu virusul gripal pentru sezonul 2018 - 2019 va începe conform graficului, în luna octombrie, anunţă autorităţile sanitare din Galaţi. În câteva zile, susţin reprezentanţii DSP, primele doze, repartizate deja de Ministerul Sănătăţii pentru judeţul nostru şi ajunse în custodia autorităţilor locale, vor ajunge la medicii de familie, pentru a putea fi administrate.

"Pentru sezonul 2018 - 2019, judeţului Galaţi i-au fost repartizate, în total, 46.246 de doze de vaccin antigripal, care vor fi trimise în câteva tranşe. Prima tranşă, de 2.500 de doze, a ajuns deja la Galaţi şi urmează să fie distribuită", a precizat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

Potrivit estimărilor, categoria populaţiei care beneficiază de imunizare prin această campanie, respectiv bolnavi cronici, bătrâni, copii, gravide, personal medical, angajaţi MAI şi MApN etc. cuprinde circa 70.000 de persoane, însă la niciuna dintre campanii nu s-au imunizat toţi cei care ar putea beneficia de vaccinare gratuită.

Citit 2055 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.