Opt cazuri de infecţie cu virusul West Nile, confirmate în Galaţi

Opt cazuri de infecţie cu virusul West Nile, confirmate în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De la începutul lunii mai şi până pe 27 septembrie, 237 cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre care 30 s-au soldat cu decesul bolnavilor. În judeţul Galaţi au fost confirmate opt îmbolnăviri, un pacient murind din cauza complicaţiilor. Infecţia cu acest virus provoacă un tip de meningită sau de meningoencefalită în cazul omului.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi atrage atenţia că virusul West Nile se transmite prin mai multe specii de ţânţari, răspândiţi atât în mediul urban, cât şi în cel rural, iar printre factorii favorizanţi pentru transmiterea virusului se numără şi perioada ploioasă, care a făcut dificilă distrugerea ţânţarilor, dar şi deficienţele în aplicarea măsurilor de control şi a măsurilor de protecţie personală.

"Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă folosirea mijloacelor de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, precum și a plaselor de protecţie la ferestre", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citit 2139 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.