Virozele au trimis peste 2.000 de gălăţeni la medic

Virozele au trimis peste 2.000 de gălăţeni la medic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

2.209 persoane din judeţul Galaţi au ajuns la medic din cauza virozelor respiratorii. Pentru 59 dintre acestea, medicii au decis că este mai bine să fie tratate în spital, aşa că au fost internate. Virozele respiratorii le-au făcut probleme în special copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, la această categorie de vârstă fiind înregistrate 744 de cazuri.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, alţi 154 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu pneumonii, 52 dintre aceştia având nevoie de spitalizare. Cea mai afectată categorie a fost cea a copiilor cu vârste cuprinse între doi şi patru ani, cu 39 de cazuri înregistrate.

Conform purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu, nu a fost raportat nici un caz de gripă.

De asemenea, DSP Galaţi a distribuit şi cea de-a doua tranşă de vaccin antigripal trimisă de Ministerul Sănătăţii. "În cea de-a doua tranşă au fost primite 2.400 de doze de vaccin antigripal, toate fiind distribuite la medicii de familie", ne-a declarat Liliana Iordăchescu.

Citit 1307 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.