Personalul medical care a efectuat gărzi se va putea pensiona fără penalizări
Foto: romaniatv.net

Personalul medical care a efectuat gărzi se va putea pensiona fără penalizări
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parlamentari de la toate partidele propun, într-o iniţiativă legislativă, ca personalul angajat în sistemul medical, care a efectuat ore de gardă, să beneficieze, la cerere, de pensionare, fără penalizări. Potrivit propunerii, "pentru personalul angajat în sistemul medical, orele de gardă efectuate şi pentru care s-au plătit contribuţii de asigurări sociale constituie vechime în muncă şi se iau în considerare la stabilirea stagiului de cotizare în sistemul public de pensii".

"Personalul angajat în sistemul medical, care a efectuat ore de gardă, beneficiază, la cerere, de pensionare, fără penalizări, înaintea vârstei standard de pensionare, în cuantum direct proporţional cu numărul de gărzi efectuate, dar nu mai devreme de 57 de ani pentru femei şi 60 de ani, pentru bărbaţi", mai prevede proiectul de lege. Iniţiatorii precizează că propunerea legislativă vine în sprijinul celor care lucrează în sistemul medical, mai ales al medicilor care efectuează foarte multe ore de gardă, arată economica.net.

"Stresul, munca până la epuizare, lipsa unui număr suficient de doctori, incapacitatea de a face faţă numărului uriaş de pacienţi, lipsa de respect şi de perspective au dus de-a lungul timpului la suferinţe ascunse şi uneori la moarte. Avem în prezent peste 50 de cazuri în care medicii au decedat din astfel de cauze", mai menţionează iniţiatorii.

Citit 700 ori Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.