De ce este nevoie de consultul medicului, în caz de balonare

De ce este nevoie de consultul medicului, în caz de balonare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sărbătorile se apropie, ceea ce înseamnă că avem toate şansele să ne supunem unui bombardament culinar. Dincolo de excesul de calorii consumate în timpul meselor, contabilizate în nesuferitele kilograme, ar putea exista şi alte motive pentru care constatăm că e nevoie de o mărime în plus la pantaloni după ce mâncăm. În cazul în care suferim de balonări frecvente, vizita la gastroenterolog ajută la punerea diagnosticului corect şi la întocmirea unui plan de tratament personalizat. Mai mult decât atât, poate ajuta la evitarea deficienţelor nutriţionale şi la excluderea altor probleme mai grave de sănătate.

"Chiar dacă balonarea poate fi o simplă intoleranţă la lactoză sau venită dintr-o constipaţie banală, în unele cazuri, poate fi vorba despre probleme mai serioase de sănătate, cum sunt diversele malignităţi, fie gastrointestinale, fie ginecologice. Şi nu vom afla răspunsul căutând pe internet", afirmă dr. Yevgenia Pashinsky, gastroenterolog clinician la Spitalul Mount Sinai din New York, potrivit CNN.

De aceea, specialistul spune că este necesar ca oricine să aibă parte de sfaturi nutriţionale, ca parte a stării generale de sănătate, adăugând că dieta este cea mai frecventă cauză a simptomelor gastrointestinale.

Citit 5368 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.