Investiţie la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați. Reabilitare de peste şase milioane de lei, încheiată. FOTO
Foto: Remus Basalic

Investiţie la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați. Reabilitare de peste şase milioane de lei, încheiată. FOTO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După ample lucrările de consolidare, reabilitare şi extindere corpul central al Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi a fost redeschis, marţi, 11 decembrie 2018, în cadrul unei ceremonii de inaugurare. Alături de laboratoarele medicale şi de saloanele destinate tratamentelor specifice, corpul dispune şi de facilităţi necesare pentru o serie de terapii complementare.

În urmă cu doar doi ani, corpul central al Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi era Cenuşăreasa unităţii medicale. În vreme ce restul secţiilor trecuseră deja prin reabilitări parţiale sau totale, nicio lucrare de modernizare nu fusese făcută aici. Între timp, ca urmare a unei investiţii în valoare de peste şase milioane de lei, aparţinând Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, corpul de clădire este de nerecunoscut. Pe lângă consolidare şi reabilitare, clădirea s-a îmbogăţit şi cu un etaj, pe lângă coridorul de la parter. Mai mult, laboratoarele au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, iar corpul de clădire dispune acum de o salină modernă (sponsorizată în totalitate de Damen Galaţi) şi de o sală primitoare de gimnastică medicală.

"Investim în infrastructura medicală pentru a crea condiţii moderne de diagnostic şi tratament. Noua clădire dispune de un laborator performant de analize medicale, de farmacie, de un compartiment de bronhologie, de radiologie, precum şi de spaţii pentru cabinete medicale şi de săli de tratament. De asemenea, am creat un compartiment special pentru bolnavii care suferă de tuberculoză multidrog rezistentă. Totodată, în noul corp central a fost montat un ascensor de persoane şi tărgi, care asigură accesul facil către compartimentele de la etajul clădirii", a precizat, în cadrul ceremoniei de inaugurare, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Punct nodal al întregii instituţii

Proiectul a venit la pachet şi cu înlocuirea unor echipamente care datau de foarte mult timp. "Am înlocuit ce aveam foarte vechi. Spre exemplu, spitalul dispunea de o staţie de sterilizare veche de 40 de ani. Ea a fost foarte bine întreţinută, dar era momentul să o schimbăm. Corpul reabilitat este punctul nodal al acestei instituţii. Cuprinde tot ceea ce înseamnă partea de laboratoare şi explorări funcţionale. Deserveşte toate secţiile acestui spital, fiind gândită pentru a deservi şi viitorul ambulatoriu de specialitate", a explicat dr. Monica Necula, managerul unităţii medicale gălăţene.

Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi dispune de 305 paturi dispuse în trei secţii pentru adulţi şi în una pentru copii. Anul trecut, 4.100 de pacienţi au fost internaţi aici, cazurile însumând 81.240 de zile de spitalizare, bolnavi acuţi şi cronici. Ordonatorul principal de credite al spitalului este CJ Galaţi.

Citit 3463 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2018 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.