UPDATE Un gălăţean, prima victimă din România a gripei | 1,2 milioane de persoane vaccinate

UPDATE Un gălăţean, prima victimă din România a gripei | 1,2 milioane de persoane vaccinate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE | Un bărbat de 53 de ani din judeţul Galaţi a murit din cauza gripei, fiind primul deces din acest sezon în România, în condiţiile în care au fost confirmate 67 de cazuri de gripă. De asemenea, aproape 1,2 milioane de persoane au fost deja vaccinate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, conform celor mai recente date.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) Bucureşti a confirmat primul deces de gripă din acest sezon rece. Conform celor de la CNSCBT, este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Galaţi, care a fost diagnosticat cu virusul gripal AH3.

"A fost comunicat primul deces la un caz confirmat cu virus gripal, tip A, subtip H3: bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Galaţi, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal", se arată într-un comunicat al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, care vizează raportarea din perioada 24-30 decembrie 2018. Bărbatul avea grave probleme de sănătate, fiind internat la Institutul Oncologic din Iaşi, acolo unde, de altfel, a şi decedat.

De la începutul sezonului au fost confirmate 67 de cazuri de gripă: 11 cazuri de gripă cu virus AH1, 19 cazuri de gripă cu virus AH3, 36 de cazuri gripă cu virus A nesubtipat şi un caz de gripă cu virus B.

Până la data de 30 decembrie 2018, au fost vaccinate antigripal 1.187.159 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conform unui studiu făcut public la jumătatea lui decembrie 2018, 52 la sută dintre români se declară pro vaccinare, însă aproape 60 la sută nu s-au vaccinat niciodată împotriva gripei. 45 la sută dintre participanţii la studiu consideră că ar fi necesare mai multe campanii de informare, iar aproape cinci la sută dintre respondenţi au spus că nu ştiau că există vaccinuri împotriva gripei.

În România, în sezonul rece 2017-2018, s-au înregistrat 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri.


Un gălățean, prima victimă a gripei din acest sezon rece | Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) București a confirmat primul deces de gripă din acest sezon rece. Conform celor de la CNSCBT, este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Galați, care a fost diagnosticat cu virusul gripal AH3.

”A fost comunicat primul deces la caz confirmat cu virus gripal, tip A, subtip H3: bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Galați, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-gripal”, se arată într-un comunicat al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, care vizeaza raportarea din perioada 24 – 30 decembrie 2018. Bărbatul era cu grave probleme de sănătate, fiind internat la Institutul Oncologic din Iași, acolo unde, de altfel, a și decedat.

Acesta este primul caz de deces din cauza gripei din sezonul rece 2018 – 2019.

Citit 4746 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2019 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.