UPDATE | Gripa a mai ucis un gălățean şi a băgat în spital alți doi

UPDATE | Gripa a mai ucis un gălățean şi a băgat în spital alți doi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE | Gripa a făcut o nouă victimă la Galaţi. Este vorba despre o femeie de 51 de ani, recent întoarsă din Anglia, care a fost diagnosticată cu virusul AH1 şi a decedat în Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Alte două persoane, o femeie de 26 de ani şi un bărbat de 60 de ani, au fost diagnosticate cu virusul gripal AH3.

După ce la sfârşitul anului trecut un gălăţean în vârstă de 53 de ani a decedat la Iaşi, o femeie în vârstă de 51 de ani este a doua persoană din judeţul Galaţi care şi-a pierdut viaţa din cauza gripei. Femeia, recent întoarsă din Anglia, a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1, a murit la Spitalul Judeţean Galaţi şi, conform celor de la Direcţia de Sănătate Publică, nu era vaccinată antigripal. „Era o pacientă în vârstă de 51 de ani, din câte am înţeles cu afecţiuni asociate, a venit prin transfer de la Spitalul TBC, ulterior s-a confirmat prezenţa virusului AH1. Era într-o stare gravă în momentul transferului. Pacienta avea obezitate gradul III, hipertensiune arterială, diabet, suficient ca să poată decompensa celelalte sisteme”, ne-a explicat medicul Ionuţ Băneşanu.

Nu este singura confirmare primită de cei de la DSP Galaţi. „A fost confirmat şi virusul AH3 la o persoană de sex feminin, în vârstă de 26 de ani, însărcinată, din mediul rural, nevaccinată antigripal”, ne-a explicat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Tânăra, însărcinată în cinci săptămâni, a fost deja externată din Spitalul de Boli Infecţioase şi se află, sub tratament, la domiciliu.

Internat la Infecţioase este şi un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat de la Spitalul Judeţean. „Avem două cazuri confirmate cu gripă AH3, confirmate prin centrele regionale de sănătate publică. Unul dintre cazuri, un bărbat, a fost diagnosticat în Spitalul Judeţean şi trimis la noi pentru recuperare, iar celălalt, o femeie de 26 de ani, prezentată în ambulatoriu, a plecat la domiciliu”, ne-a declarat medicul Mihaela Debita, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi. 

De la începutul sezonului rece, în judeţul Galaţi au fost cinci cazuri de gripă, doi dintre pacienţi pierzându-şi viaţa. Medicii recomandă „vaccinarea antigripală şi triajul epidemiologic în toate instituţiile, cu recomandarea ca toate persoanele bolnave să fie izolate la domiciliu sau la spital, evitarea aglomeraţiilor, evitarea manifestărilor unde este o adunare mare de persoane, purtarea măştilor pentru a nu împrăştia virusul”, a conchis medicul Mihaela Debita.


 

Gripa face o nouă victimă. O gălățeancă a decedat în spitalul județean | Gripa face o nouă victimă. O gălățeancă a decedat în spitalul județean. Femeia avea multiple afecțiuni, printre care obezitate și hipertensiune arterială, și a ajuns într-o stare destul de gravă la Spitalul de Urgență Sfântul Apostol Andrei Galați.

Medicii au confirmat prezența virusului AH1. Aceasta este a doua persoană din județul Galați care își pierde viața în acest sezon rece din cauza gripei.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 6739 ori Ultima modificare Joi, 10 Ianuarie 2019 01:16

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 09 Ianuarie 2019 13:49
  5.13.139.***
  Sa-si bage ei, sistemul mafiot farmaceutic si cercel degetelul in msdos...
  Daca mâncarea este plina de otravuri, daramite vaccinurile chinezesti pline de mercur!???
  Alta intrebare: (vorba puscariasilor de la guvernare) Ce cauta E110 - colorant sistetic galben amurg... Sunset Yellow in mai toate medicamentele. Cine este interesat de a vedea bulinele galbene, daca ele isi fac linistite efectul si asa, nu trebuie sa fie sticla de minerala albastra, carnea rosie sau alte otravuri din market! ALOOOO
  Trezirea oameni buni, astia ne otravesc cu buna stiinta! Exemplu:
  Carnati din carne de oaie direct de la REAL producator (nu sintagme pentru prosti din reclame radio) intr-o luna si mucegaieste in frigider... acelasi frigider carne de market... si magazin.. de 2 luni si... aceeasi temperatura... NADA..
  0
  2
  Raportează
 • postat de Campanie pentru vaccinare
  Miercuri, 09 Ianuarie 2019 12:16
  89.137.224.***
  Aceeasi campanie agresiva de anul trecut,pentru vaccinare !!!! La tv. ,radio ,in presa : "A mai murit o persoana" , "Nr. victimelor a ajuns la......." De fapt ,nu se spune clar : --decedatul era deja pe patul de moarte si a mai contactat si virusul gripal AH--
  0
  1
  Raportează
 • postat de Campanie pentru vaccinare
  Miercuri, 09 Ianuarie 2019 12:16
  89.137.224.***
  Aceeasi campanie agresiva de anul trecut,pentru vaccinare !!!! La tv. ,radio ,in presa : "A mai murit o persoana" , "Nr. victimelor a ajuns la......." De fapt ,nu se spune clar : --decedatul era deja pe patul de moarte si a mai contactat si virusul gripal AH--
  4
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.