Topul ameninţărilor la adresa sănătăţii

Topul ameninţărilor la adresa sănătăţii

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Persoanele care se opun vaccinării reprezintă, potrivit unui clasament întocmit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii, în 2019. Concret, OMS arată că respingerea vaccinării a făcut ca unele boli considerate dispărute să reapară, un exemplu în acest sens fiind rujeola. România, de pildă, este ţara cu cel mai mare număr de cazuri de rujeolă depistate de medici la nivel european, dar şi statul cu cele mai multe decese provocate de această boală, respectiv 59.

„Refuzarea vaccinării riscă să anuleze progresele făcute în combaterea bolilor care pot fi prevenite prin această metodă”, arată specialiştii în sănătate publică. Poluarea aerului, schimbările climatice, virusuri precum HIV, Ebola sau cel al febrei Dengue, pandemia de gripă, noile infecţii rezistente la antibiotice, bolile cardiace, cancerul, diabetul, dar şi serviciile medicale de bază precare completează clasamentul întocmit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Citit 1430 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 18:11

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul Vineri, 25 Ianuarie 2019 12:10 5.13.135.*** Link la comentariu
    0
    0

    Important este calitatea vaccinurilor, provenienta si continutul lor! De ce importam din China pe cele cu mercur, când avem Cantacuzino!??? Sutem chiar asa o tara de prosti?... da suntem! Chinezul face produse de cat i-l platesti... 2$... de 2$ primesti! Pe cine tragi la raspundere? Statul a fugit întotdeauna de raspundere pe toate caile... doar UE ii mai pune pumnu-n gura! Vezi ex cu fata cazuta din BUS... in mers... aproape paralizata! Omul e pe cale sa ramana infirm pe viata si nemernicii aia arunca pisica in curtea altuia! Daca era copilul unei loaze din aparatul de stat sau judecator... garantat nu ramanea asa! Asta e societatea de cacao falsa in care traim! Ma bucur ca natia asta va disparea de la sine in propria prostie.... Nu toti sunt asa... dar majoritatea exclipseaza minitoritatea, elitele, intelectualii si geniile!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.