Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O serie de mirodenii folosite cu precădere în bucătăria asiatică au şi proprietăţi antiinflamatorii, pe lângă cele culinare. Astfel, aceste mirodenii pot ajuta în diminuarea inflamaţiilor şi a durerilor prezente în artrita reumatoidă şi nu doar atât.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună caracterizată prin inflamarea dureroasă a articulaţiei. În cazul unei articulaţii inflamate, mucoasa din interiorul articulaţiei se îngroaşă, produce mai mult lichid, ceea ce determină o creştere în volum. Acest lucru duce la durere, la senzaţie de căldură şi la umflare. Cauza acestei afecţiuni nu este încă cunoscută, dar se ştie faptul că boala este mai frecventă la femei. Tratamentul constă în analgezice şi antiinflamatorii nesteroidiene sau în medicamente biologice, opţiuni care doar încetinesc temporar evoluţia bolii sau o stopează, dar nu o vindecă.

Cum ajută turmericul

Cei mai mulţi dintre noi ştim că turmericul este o mirodenie de culoare portocalie care poate da mâncărurilor un gust aparte. Mirodenia poate fi de ajutor în bolile inflamatorii datorită conţinutului mare de curcumină, o substanţă care are efect similar ibuprofenului, adică de reducere a durerii. Din acest motiv, mirodenia este folosită de foarte multă vreme în medicina tradiţională asiatică pentru beneficiile sale antiinflamatorii. Potrivit independent.co.uk, un studiu realizat în Arizona, Statele Unite ale Americii, în 2006, a arătat că un consum regulat de turmeric poate încetini dezvoltarea osteoporozei şi a artritei reumatoide.

Ghimbirul este o altă mirodenie cunoscută în bucătăria asiatică. Planta este dulce, picantă şi bogată în antioxidanţi. Substanţa care-i dă ghimbirului aroma puternică şi proprietăţile medicinale este gingerolul, despre care se ştie că poate ajuta la diminuarea atât a inflamaţiei, cât şi a durerilor musculare. În plus, ghimbirul este util în reducerea nivelului ridicat de colesterol, în îmbunătăţirea funcţionării creierului, ajută în tratamentul indigestiei şi se consideră că diminuează riscul de cancer, deşi această din urmă proprietate nu a fost încă demonstrată din punct de vedere ştiinţific. Ghimbirul poate fi folosit atât proaspăt, cât şi uscat.

Citit 516 ori Ultima modificare Joi, 01 August 2019 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.