Remedii naturale contra răcelilor de sezon

Remedii naturale contra răcelilor de sezon
De la supa de pui la suplimente pe bază de zinc
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Remediile naturale contra răcelii şi a gripei sunt foarte populare, lucru care nu este de mirare mai ales pe parcursul lunilor de iarnă. Aceste remedii uşurează simptomele pe termen scurt şi ne ajută să ne simţim mai bine. Totuşi, avertizează medicii, singura metodă eficientă de a preveni gripa este vaccinarea.

Supa de pui este cunoscută ca remediu încă de pe vremea bunicii. Pe lângă faptul că este delicios, acest fel de mâncare ajută la uşurarea simptomelor răcelii şi gripei în mai multe feluri. Astfel, aburii fierbinţi desfundă nasul, zeama înlocuieşte fluidele pierdute de organism, iar lichidul sărat şi fierbinte calmează durerile de gât.

Usturoiul, de asemenea, este cunoscut pentru acţiunea sa antibacteriană şi antifungică. Un studiu despre usturoi arată că suplimentele alimentare care îl conţin sunt utile în combaterea semnelor gripei şi răcelii. Cercetări noi sunt necesare însă pentru a vedea mai exact care sunt efectele. Echinaceea, sub formă de ceai sau suplimente alimentare, dă o mână de ajutor sistemului imunitar în lupta contra infecţiilor. Unele studii realizate arată că semnele de boală sunt uşurate preţ de o zi sau două, în timp ce altele pretind că nu are niciun efect. Pentru a apărea efectele este necesar să începem să luăm suplimentele imediat ce începem să ne simţim rău şi să continuăm timp de şapte-zece zile.

Zincul

O serie de alte studii au arătat faptul că mineralul ajută organismul să distrugă virusurile prin faptul că împiedică anumite proteine să fie utilizate de virus pentru a se reproduce. Recomandarea este de a se lua suplimentul timp de cinci zile. Autorităţile sanitare din Statele Unite ale Americii nu recomandă însă utilizarea picăturilor pentru nas cu zinc întrucât acestea afectează mirosul. Studiile făcute până acum arată că un nivel de 200 de miligrame pe zi de vitamina C în organism îl apără de îmbolnăvire. Însă nu este clar în ce măsură ajută vitamina C după instalarea simptomelor de gripă şi răceală.

Ca regulă generală, atunci când răceala provoacă o alterare vizibilă şi persistentă a stării generale a organismului, este necesară vizita la medic şi tratamentul medicamentos prescris de acesta.

Citit 1334 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2019 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.