Niciun caz de gripă depistat în şcolile din Galaţi

Niciun caz de gripă depistat în şcolile din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Triajul la care au fost supuşi preşcolarii şi elevii în prima zi a săptămânii nu a relevat niciun caz de gripă, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. În acelaşi timp, numărul oficial al gălăţenilor răciţi depăşeşte 3.500, cei mai mulţi pacienţi care au trecut pragul cabinetelor medicale fiind tocmai copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Veşti bune în urma verificărilor la care au fost supuşi toţii copiii din şcoli în cursul zilei de luni, 27 ianuarie. Controalele efectuate de cadrele medicale nu au relevat existenţa niciunui caz de gripă printre elevi şi preşcolari, ceea ce înseamnă că în judeţul Galaţi nu se pune problema suspendării cursurilor din acest motiv, cu o săptămână înainte de vacanţa intersemestrială. Doar câţiva copii răciţi au însemnat rezultatele "pozitive" ale triajului de luni, aceştia fiind îndrumaţi să urmeze tratament şi să stea, deocamdată, departe de colectivitate.

"La inceputul acestei săptămâni, au fost depistate şase cazuri de infecţii respiratorii la elevi şi la alte 11 persoane internate în spitale. Nu a fost raportat nicin caz nou de gripă", a subliniat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Conform sursei citate, numărul total al gălăţenilor diagnosticaţi cu infecţii respiratorii în ultima săptămână este de 3.561, cei mai mulţi, 1.187, fiind din rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. 75 de bolnavi au avut nevoie de intenare în spital, din cauza formelor grave de viroză.

În ceea ce priveşte pneumoniile, acestea au fost depistate la 345 de pacienţi, dintre care 111 au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri au fost depistate la persoane tinere şi adulte, cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani.

Trei morţi de gripă

De la începutul sezonului rece, în Galaţi au fost raportate nouă cazuri de infectare cu virusuri gripale, şase cu AH3 şi trei cu AH1. Trei dintre pacienţii diagnosticaţi cu gripă au decedat, toţi fiind în evidenţe cu boli cronice.

Pentru a preveni creşterea numărului de îmbolnăviri, îndeosebi în rândul persoanelor cu probleme medicale, Direcţia de Sănătate Publică îşi menţine recomandarea către unităţile spitaliceşti să continue măsurile de restricţionare sau limitare a accesului vizitatorilor, mai cu seamă în secţiile cu grad ridicat de risc.

Citit 2031 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Ianuarie 2019 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.