A fost confirmat al cincilea deces din cauza gripei

A fost confirmat al cincilea deces din cauza gripei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De aproape o săptămână, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă. În ciuda recomandărilor făcute, din ce în ce mai mulţi români ajung la medic din cauza virusului gripal. Mai grav este că se măreşte şi numărul celor care îşi pierd viaţa din această cauză.

Ultimul deces a fost raportat chiar la Galaţi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 62 de ani, care avea şi multiple afecţiuni cronice şi nu era vaccinată antigripal. "Avem un nou caz de gripă soldat cu deces. Este vorba despre o femeie de 62 de ani, cu multiple afecţiuni cronice, nevaccinată antigripal, la care a fost confirmată prezenţa virusului gripal AH3. Pacienta era internată la spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, unde, de altfel, a şi decedat", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Acesta este al cincilea caz mortal de gripă din judeţul nostru, de la începutul sezonului rece.

Primul gălăţean decedat din cauza gripei a fost un bărbat în vârstă de 53 de ani, care era internat la Institutul Oncologic din Iaşi, acesta fiind diagnosticat şi cu virusul gripal AH1. Tot din cauza virusului gripal AH1 a decedat, la Spitalul Judeţean Galaţi, şi o femeie în vârstă de 51 de ani, care fusese internată în stare foarte gravă. De asemenea, un bărbat, în vârstă de 68 de ani, cu multiple afecţiuni cronice, internat în Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, a decedat din cauza virusului gripal AH3. Penultimul deces a fost raportat de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi pe 2 februarie, fiind vorba despre o femeie, în vârstă de 58 de ani, cu AH1, decesul survenind tot în Spitalul Judeţean.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, toţi cei cinci pacienţi care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei aveau şi alte afecţiuni cronice şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, de la începutul sezonului rece, alţi şapte gălăţeni au fost diagnosticaţi cu virus gripal, aceştia primind tratament de specialitate.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală şi triajul epidemiologic în toate instituţiile, cu precizarea ca toate persoanele bolnave să fie izolate la domiciliu sau la spital, să se evite aglomeraţiile şi manifestările unde este o adunare mare de persoane, dar şi să se poarte măşti de protecţie, pentru a nu răspândi virusul.

Citit 3398 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 08:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.